Căutare Live

Filtrele care vor fi interzise pe Instagram. De ce le scot producătorii și până când mai sunt disponibile

Filtrele de pe Instagram utilizate de aproape toți utilizatorii aplicației nu vor mai fi disponibile în totalitate pentru aceștia.

Filtrele care vor fi interzise pe Instagram. De ce le scot producătorii și până când mai sunt disponibile

shutterstock

Filtrele Instagram fac parte din experiența utilizatorilor pe această aplicație. Cu toate acestea, cele care deformează realitatea precum operațiile estetice, vor fi treptat eliminate de pe această platformă. Deși în trecut, aproximativ acum 15 ani, lumea credea că cei care sunt dispuși să divulge informații personale pe rețelele de socializare își merită soarta, astăzi, nimeni nu se mai sfiiește să completeze informațiile personale.

Prin urmare, în prezent, rețelele de socializare ca Instagram, Twitter și Facebook ne determină pe noi, utilizatorii, să împărtășim informații personale cu întreaga lume. Efectul pe care îl au rețelele sociale asupra asupra psihicului nostru poate fi devastator, dacă utilizatorii petrec foarte mult timp butonând telefoanele. La toate aceste efecte se adaugă și filtrele care modifică fotografiile utilizatorilor astfel încât arată de parcă au suferit operații estetice.

Mai mult decât atât, Instagram le permite utilizatorilor să creeze propriile filtre și să le împartă cu ceilalți utilizatori ai aplicației. Așa au apărut și filtrele exagerate, care modifică extrem de mult trăsăturile feței. Problemele care survin din cauza acestor filtre au determinat producătorii aplicației să ia măsuri.

Astfel, cei care lucrează la îmbunătățirea aplicației au demonstrat că nu vor mai permite utilizatorilor să mai dezvolte și să adauge astfel de filtre. De asemenea, producătorii Instagram vor reevalua toate filtrele, urmând să le interzică pe toate acelea care editează în mod exagerat trăsăturile feței, făcând să pară că persoana din poză și-a făcut operații estetice.

În prezent, cercetătorii încă studiază ce impact au rețelele sociale și fotografiile editate asupra utilizatorilor. Un studiu de la Universitatea din Pittsburgh a scos la iveală că utilizatorii aplicațiilor precum Instagram sunt de 2,2 ori mai predispuși să întâmpine probleme legate de imaginea personală, fiind rușinați de felul în care arată propriul lor corp. În același timp, cei care nu sunt mulțumiți de felul în care arată și folosesc aceste filtre, nu primesc un real ajutor care îi face să își crească stima de sine, potrivit therichest.com.

Ce filtre vor fi interzise de Instagram

Filtrele care fac buzele să arate de parcă au fost mărite prin intervenții chirurgicale și cele care arată de parcă utilizatorul a avut parte de un facelift vor fi interzise de faimoasă aplicație.

Oamenii de știință au sugerat că acest tip de filtre îi determină pe utilizatori să nu aibă o părere bună despre propria persoană, iar stima de sine le scade.

"Vrem să reevaluăm politica noastră legată de filtre. Ne dorim ca ele să reprezinte o experiență pozitivă pentru utilizatori", a declarat un reprezentant al companiei.

Update-ul din august prin care utilizatorii au putut să își creeze propriul filtru i-a făcut pe majoritatea să exagereze cu trucurile de înfrumusețare. Astfel, multe filtre precum Plastica aduc efectele dorite de operații estetice.

Mai există și filtrul numit FixMe, care arată cum este marcată fața unei persoane înainte de o operație estetică. Cel care a creat-o, Daniel Mooney, a declarat penrtu BBC că acest filtru a fost dezvoltat cu intenția de a critica operațiile estetice, nu de a le favoriza. Cu toate acestea, unii utilizatori au înțeles greșit mesajul.

Utilizatorii WhatsApp sunt obligați să partajeze datele cu Facebook. Ce se întâmplă dacă refuză... Ce aplicații de mesagerie poți folosi dacă nu mai vrei să păstrezi WhatsApp pe telefon...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri