Folosirea dispozitivelor electronice, cu 95 la sută mai puțin periculoasă decât țigările! Ce trebuie să știi despre ele

Peste un miliard de oameni de pe întreaga planetă fumează încă, în ciuda faptului că efectele adverse ale fumatului sunt cunoscute de zeci de ani. Potrivit statisticilor, mai mult de șapte milioane de persoane mor prematur în fiecare an, din cauza unor afecţiuni legate de fumat.

Peste un miliard de oameni de pe întreaga planetă fumează încă, în ciuda faptului că efectele adverse ale fumatului sunt cunoscute de zeci de ani. Potrivit statisticilor, mai mult de șapte milioane de persoane mor prematur în fiecare an, din cauza unor afecţiuni legate de fumat. Oficialii care se ocupă de sănătatea publică din întreaga Europă consideră că oprirea fumatului este cea mai eficientă metodă pentru a reduce şi riscurile şi costurile pentru sistemele de sănătate. În Marea Britanie, de exemplu, guvernul a lansat o campanie publică prin care să convingă cetăţenii că folosirea dispozitivelor electronice este cu 95% mai puţin periculoasă decât a ţigărilor.


În ultimii ani, încercarile şi soluţiile de a reduce efectele fumatului au reprezentat unele dintre cele mai controversate dezbateri în sănătatea publică din Europa. Alternativele la fumatul clasic sunt analizate deja de ceva vreme, iar specialiştii spun că eliminarea arderii, a fumului şi a substanţelor adiacente reduce semnificativ riscul asupra sănătăţii. Dispozitivele electronice ajută fumătorii să se lase, iar potrivit studiilor recente, nu nicotina este substanţa periculoasă din ţigări şi nu este nici cancerigenă. Ba mai mult, specialiştii spun că fumătorii îşi salvează practic viaţa prin renunţarea la ţigări şi trecerea la dispozitive electronice. În Marea Britanie, departamentul de sănătate publică încurajează folosirea dispozitivelor electronice, considerate a fi igure pentru cei care se află în apropierea utilizatorilor.

”Problema tutunului nu este nicotina, nu este nici măcar tutunul în sine, este arderea, faptul că ardem planta, indiferent despre ce plantă este vorba”, a declarat JACQUES LE HOUEZEC, Centrul Britanic pentru Studiul Tutunului

În ultimele studii, cercetătorii au separat dependenţa de ţigară de cea de nicotină. Cea mai proastă opţiune pentru fumători, spun cercetătorii, este să continue să fumeze.

”A fost un raport amplu făcut în Statele Unite, de către Academia Naţională de Ştiinţe, care a arătat că dispozitivele electronice au incomparabil mai puţine efecte nocive. Acesta este, aşadar, sfatul oficial al Academiei Americane şi al Societăţii Americane Anti Cancer + Orice fumător care doreşte să treacă la dispozitive electroie, ar trebui să o facă imediat, fără nicio întârziere.”, a declarat MARTIN DOCKRELL, reprezentant ministerul sănătăţii, Marea Britanie.

Specialiştii în sănătate publică din întreaga Europă s-au reunit recent la Atena pentru o dezbatere legată de soluţiile adoptate de fiecare ţară în parte. La dezbateri au participat medici, cercetători şi reprezentanţi ai ţărilor europene.

”Acest tip de reuniune ne oferă şansa să vorbim despre politici şi despre abordarea ştiinţifică necesară reducerii numărului de fumători”, a declarat IGNATIOS IKONOMIDIS- cardiolog.

Cât mai mulţi fumători trebuie determinaţi să se lase, aceasta a fost principala concluzie a reuniunii. Iar dispozitivele electronice, spun specialiştii, ajută deja semnificativ în acest proces.

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri