Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

IPhone, război împotriva Europei. Apple nu dorește să aibă același încărcător ca Android

Apple luptă împotriva instituțiilor europene. Aceștia refuză ideea de a avea un singur încărcător impus pentru toate smartphone-urile din Europa. Parlamentul European o să-i oblige să facă această schimbare?

IPhone refuză încărcătorul universal

Un încărcător universal care funcționează pentru toate telefoanele mobile. Acesta este unul dintre obiectivele legate de viitorul smartphone-urilor, pe care Uniunea Europeană încearcă să-l transforme în realitate de mai bine de un deceniu.

Un război în care toată lumea pare a fi mulțumită, cu excepția Appl, care și-a arătat întotdeauna dezacordul și argumentând că „ar fi rău pentru industrie” și o „ perturbare inutilă a consumatorilor ”.

Câteva argumente cu care încearcă să înlăture „măsurile obligatorii” ale Parlamentului European care vizează instituirea unui singur tip de încărcător compatibil cu toate terminalele portabile (smartphone-uri și tablete) care există pe piață.

Iphone refuză și argumentează

"Peste un miliard de terminale Apple,scoase deja pe piață, s-a folosind un conector de tip fulger . Vrem să ne asigurăm că noua legislație nu va duce la trimiterea de cabluri sau adaptoare externe noi, inutile pentru terminale, care împreună cu accesoriile lor, pot afecta negativ milioane de europeni și sute de mii de consumatori Apple din întreaga lume. Acest lucru ar duce la un volum fără precedent de deșeuri electronice și multe inconveniente pentru utilizatori ", a declarat compania Apple în urmă cu un an într-o declarație când Instituțiile europene încercau să pună în aplicare un plan în favoarea standardizării încărcătoarelor.

Parlamentul European este chemat să voteze această problemă în zilele următoare

O parte a camerei este în favoarea forțării Apple să se adapteze la noul standard, în timp ce o altă oarte se așteaptă ca multinaționala cu sediul în Cupertino (California) să opteze pentru acest încărcător universal fără a fi nevoie să adopte o legislație înainte.

Citește și:

Apple oferă mai puţini bani la schimbarea iPhone-urilor şi a altor produse

Recomandari