Lovitură pentru cei care au iPhone! Apple a anunțat că VA RETRAGE multe modele de pe piață!

 

Producătorul de cipuri Qualcomm a câştigat joi, în Germania un al doilea litigiu cu Apple, într-un conflict la nivel global referitor la dreptul asupra brevetelor, iar producătorul de iPhone-uri a anunţat că va retrage de pe piaţa germană unele modele mai vechi.

Victoria obţinută de Qualcomm în Germania are loc la câteva săptămâni după ce a obţinut un ordin judecătoresc în China de interzicere a vânzărilor pentru unele modele de iPhone.

Apple, care a contestat ambele decizii, a continuat să ofere iPhone-urile în China, dar a făcut modificări în sistemul de operare iOS, în urma ordinului din China.

Victoria Qualcomm în Germania ar putea afecta doar câteva milioane de iPhone-uri din sutele de milioane comercializate anual de Apple. Cu toate acestea, este o victorie mică dar clară, într-un litigiu complex care se va intensifica pe parcursul lunilor următoare, ca urmare a reclamaţiilor făcute în Statele Unite împotriva Qualcomm de către autorităţile de reglementare şi Apple.

Apple acuză Qualcomm că a încercat în mod ilegal să păstreze monopolul asupra cipurilor destinate modemurilor.

Qualcomm a acuzat la rândul său Apple că se foloseşte de inovaţiile sale tehnologice fără să ofere compensaţii corespunzătoare.

Acţiunile Apple au scăzut joi cu circa 2,3%, influenţând negativ piaţa.Titlurile Qualcomm au coborât cu 0,2%.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI