Măsurile de limitare pentru retrimiterea mesajelor dau rezultate pe WhatsApp

Limitarea forwarding-ului, ca măsură de prevenire a răspândirii informaţiilor false, a scăzut rata de retrimitere între utilizatorii WhatsApp cu 70%.

Din cauza numeroaselor informaţii false despre coronavirus răspândite prin intermediul WhatsApp, Facebook a decis recent să limiteze drastic opţiunea de retrimitere a unui mesaj primit.

Astfel, utilizatorii mai pot acum da forward unui mesaj care deja s-a propagat semnificativ în cadrul reţelei doar către un singur alt utilizator sau grup. Limita anterioară pentru forwarding era de 5 utilizatori sau grupuri.

Noua măsură, care a intrat în vigoare la nivel global pe 7 aprilie, a produs deja rezultatele scontate.

Gradul de retrimitere a mesajelor cu rată mare de propagare - cum sunt informaţiile false despre coronavirus - a scăzut la nivel global, în săptămânile de după introducerea noii limitări cu 70%.

Asta înseamnă, teoretic, că informaţiile false ajung acum doar la 30% din utilizatorii WhatsApp la care ajungeau anterior.

În 2018, WhatsApp decidea, tot din cauza informaţiilor false, să limiteze la 5 persoane sau grupuri retrimiterea celor mai circulate mesaje. Această măsură a scăzut rata de forwarding la vremea respectivă cu 25%.

Sursa : news.ro

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri