Căutare Live

Primul touchscreen cu recunoastere de amprente

Accesul la computerul personal de oriunde din lume ar putea fi o idee interesanta si ne-ar scuti de caratul laptopului. Un touchscreen cu recunoastere de amprente ar putea fi cheia acestei idei.

Sistemul, denumit Fiberio, este capabil sa recunoasca amprente individuale, lucru care ar putea permite utilizatorului sa isi acceseze continutul personal de pe orice dispozitiv. Imaginile sunt proiectate pe ecranul de dedesubt, format din fibre optice asezate intr-un panou vertical.

O lumina infrarosu asezata chiar langa proiector ajuta la identificarea utilizatorului prin scanare biometrica si poate avea o acuratete comparabila cu scannerele industriale specializate. In conditiile in care display-urile nu pot scana amprente, iar senzorii de scanare a amprentelor nu pot afisa imagini, inventia respectiva le face pe amandoua.

Christioan Holz si colegii sai lucreaza la imbunatatirea acestei tehnologii pentru a nu mai fi necesar proiectorul mentionat. In prezent, touchpad-urile emit lumina, insa nu o primesc, lucru ce face destul de dificila recunoasterea biometrica fara a fi nevoie de un senzor extern.

Citeste AICI continuarea articolului!

Samsung depaseste Apple detasat la vanzari de smartphone-uri... Functiile avansate din Xbox One inregistreaza momentul scorului...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri