Live acum
Prime Time 20:00Film: Parker

Samsung: 5G, tot mai aproape?

Samsung a dezvoltat un dispozitiv pentru sistemul 5G, care transmite date cu o viteza de citeva sute de ori mai mare decat 4G.

Noua tehnologie opereaza in banda de fecventa “K”, aceasta fiind la baza sistemului de comunicatii mobile 5G. Anuntul a fost facut luni de compania sud-coreeana. 5G va fi capabila sa furnizeze o viteza de transmisie a datelor de pana la cateva zeci de Gbps, dar implementarea acestei noi tehnologii 5G in retelele de telefonie mobila necesita o banda larga de frecvente. Situatia este similara cu cea in care consumul de apa este in crestere si necesita o conducta cu diametrul mai mare pentru un debit sporit de apa.

Desi este o optiune cunoscuta, mult timp s-a crezut ca banda de unde “K” are limitari in transmiterea de date pe distante lungi, datorita caracteristicilor nefavorabile de propagare. Totusi, noua tehnologie dezvoltata de Samsung s-a dovedit a fi o solutie de succes. Transmisia de date s-a facut la frecventa de 28GHz, iar viteza a urcat pana la 1.056Gbps pe distanta de pana la 2 km. Samsung va accelera cercetarea si dezvoltarea tehnologiei 5G pentru comunicatii mobile, avand in plan lansarea comerciala pana in anul 2020.

Citeste AICI continuarea articolului!

Recomandari