Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Schimbare uriașă pe Instagram: aplicația va cere datele de naștere ale utilizatorilor noi. Ce se întâmplă cu cei sub 13 ani

Instagram încearcă să împiedice tinerii sub 13 ani să folosească platforma sa. Aceștia cer, începând de miercuri, date de naștere de la utilizatorilor noi. Măsura a fost luată după ce această diviziune a Facebook-ului a constatat că există o audiență în creștere pentru alcool și alte produse cu limită de vârstă.

Instagram restricționează accesul copiilor sub 13 ani pe platformă

Rețeaua de socializare Instagram a anunțat, miercuri, într-o declarație, o serie de actualizări cu care aspiră să ofere o aplicație mai sigură pentru utilizatorii tineri. Aceștia au introdus funcții noi care limitează vizionare de postări și mesajele directe.

Compania a nunțat că data nașterii nu va fi una publică. În cazul în care contul de instagram este legat la cel de Facebook, atunci date personale se vor salva automat de pe cealaltă platformă socială.

Instagram va examina vârsta noilor utilizatori și va oferi informații despre controalele conturilor și setările de confidențialitate recomandate tinerilor.

Ce se întâmplă cu utilizatorii care sunt sub 13 ani și au deja cont? Acestora li se analizează profilul și li se oferă conținut cenzurat, potrivit vârstei lor.

În plus, Instagram va oferi conturilor de businees și utilizatorilor populari posibilitatea de a restricționa cu ușurință vizualizarea postărilor de către minori.

Citește și:

Pericol imens pe rețelele de socializare! Cum sunt păcăliți tinerii să ia o decizie periculoasă! „Este o nenorocire”