Live acumFilm: Capcana pentru parinti (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Top 3 sisteme moderne care sporesc siguranța în locuințe

Nevoia de siguranță este una dintre nevoile de bază pe care le are orice om, iar securizarea propriei locuințe nu poate fi altceva decât o prioritate. Indiferent de mediul în care trăiești, trebuie să te asiguri că ești bine protejat atât de hoți, cât și de celelalte pericole care îți pot amenința casa.

Nevoia de siguranță este una dintre nevoile de bază pe care le are orice om, iar securizarea propriei locuințe nu poate fi altceva decât o prioritate. Indiferent de mediul în care trăiești, trebuie să te asiguri că ești bine protejat atât de hoți, cât și de celelalte pericole care îți pot amenința casa.

Vestea bună este că trăim vremuri în care tehnologia a ajuns la un nivel atât de avansat, încât nu mai există pericole majore de care să nu te poți proteja, iar prin informare corectă și investiții inteligente poți sta liniștit atunci când ești acasă sau plecat. Care sunt cele mai tari trei sisteme moderne prin care îți poți proteja locuința?

Sistemele de acces de tip video interfon

“Nu cred până nu văd” este un principiu încă valid în societatea noastră. Oamenii se confruntă cu iluzia siguranței în multe situații, crezând că lor nu li se pot întâmpla incidente nefericite. Astfel, multe persoane nu ezită să permită accesul oricui în scara blocului în care locuiesc sau în propria curte. Printre acestea, pot fi și persoane care se folosesc de diferite alibiuri atunci când sună la interfon, pentru a solicita accesul în incintă.

Aceste persoane nu au întotdeauna intenții bune, ceea ce conduce la apariția multor incidente. Pentru a spori nivelul de siguranță în aceste situații, sistemele de supraveghere de tip video interfon se pot dovedi a fi foarte utile. Acestea nu îți permit doar să auzi persoana care încearcă să te viziteze, ci oferă și posibilitatea de a o vedea. În acest fel, te vei asigura că nu există niciun fel de capcană la mijloc sau, în cazul în care sesizezi ceva suspect, nu îi vei permite acesteia accesul.

Sistemele de tip interfon video sunt foarte utile și atunci când ai copii și îi lași singuri acasă. Aceștia pot fi ușor convinși de necunoscuții cu intenții rele să le permită accesul în zona locuinței, în cazul în care tot ce au de făcut este să vorbească. Totuși, prin intermediul tehnologiei video, copiii vor putea vedea cu precizie cine se află de cealaltă parte a porții și, în cazul în care nu recunosc persoana în cauză, nu vor deschide.

Un alt avantaj al acestor sisteme constă în prețul deloc piperat pe care îl au, mai ales dacă iei în calcul liniștea de care tu și familia ta veți putea beneficia.

Detectoarele de incendiu și scurgeri de gaz

Din păcate, incendiile rămân un pericol semnificativ pentru securitatea locuințelor, din cauza faptului că acestea pot fi provocate în foarte multe moduri. Diverse probleme cu instalația electrică, cu cea de gaze sau diferite defecțiuni ale unor obiecte electrice pot reprezenta sursa unor incendii.

Ceea ce poți face pentru a te proteja de astfel de incidente constă în montarea unor detectoare de incendiu, care te vor avertiza atunci când te confrunți cu pericolul focului. Având în vedere amploarea pe care o pot avea incidentele de acest fel, detectoarele îți pot salva viața în anumite circumstanțe.

Aceeași menire o au și sistemele de alarmă care detectează scurgerile de gaz. Pericolul prezentat de problemele de la instalația de gaz este foarte mare, întrucât exploziile au un potențial de distrugere extrem de ridicat. Un sistem de alarmă bine pus la punct, te va avertiza de fiecare dată când există scurgeri, care pot apărea atunci când robineții funcționează ineficient sau dacă se formează pori în instalația de gaze.

Sistemele de supraveghere

Principala menire a sistemelor de supraveghere este prevenirea spargerii locuințelor. Potențialii infractori sunt speriați de amenințarea sistemelor care îi pot înregistra în timpul comiterii infracțiunilor, motiv pentru care vor evita să comită vreun gest nepotrivit atunci când vine vorba de o locuință dotată cu astfel de echipamente.

Un sistem de supraveghere este format din camere de supraveghere și un server pe care sunt stocate înregistrările, iar implementarea sa este foarte accesibilă. Nu sunt necesare modificări la nivel de infrastructură, iar eficiența lor este dovedită.

Pericolele care amenință siguranța locuinței tale nu sunt deloc de neglijat, iar cel mai bun lucru pe care îl poți face, în afară de a preveni manifestarea lor, este protejarea casei prin sisteme moderne de siguranță. Poți apela la interfoane video și sisteme de supraveghere, pentru a te proteja de hoți și la sisteme de alarmă pentru incendii și scurgeri de gaze.


Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro