Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Triada, cel mai complex malware Android: cum „te lucrează” trei troieni simultan

Experții Kaspersky Lab au detectat un nou troian pentru dispozitive Android, comparabil cu programele malware pentru Windows în materie de complexitate, se arată într-un comunicat remis Playtech

Experții Kaspersky Lab au detectat un nou troian pentru dispozitive Android, comparabil cu programele malware pentru Windows în materie de complexitate, se arată într-un comunicat remis Playtech.

Din păcate, Android rămâne cel mai vulnerabil sistem de operare pentru telefoane, iar numărul programelor malițioase crește de la un la altul, la fel și complexitatea lor. Aproape jumătate dintre troienii din Top 20 pe 2015 au fost programe malware cu abilitatea de a obține acces cu drepturi de superutilizator. Acestea le dau infractorilor cibernetici posibilitatea să instaleze aplicații pe telefon, fără ca posesorul să știe. Acest tip de malware se răspândește prin intermediul unor aplicații pe care utilizatorii le descarcă/instalează din surse care ridică semne de întrebare în privința siguranței lor. Aplicațiile pot fi găsite uneori în Google Play, sub forma unui joc sau a unei aplicații de divertisment. De asemenea, pot fi instalate în timpul unui update al unei aplicații existente și, ocazional, sunt preinstalate pe dispozitivul mobil.

Află totul despre ”Triada”, cel mai periculos virus pentru Android.

Recomandari