Live acum
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Utilizatorii de Java isi risca securitatea sistemelor, din nou

Nimeni nu scapa de pericolul cauzat de o noua vulnerabilitate a platformei Java, indiferent daca sunteti utilizator de Windows, Mac OS sau Linux.

Intr-o miscare mai putin obisnuita, Departamentul de Homeland Security al Statelor Unite a facut public un comunicat prin care cere tuturor . Actiunea de mai sus vine dupa ce a fost descoperit un virus de tip troian foarte periculos care exploateaza o vulnerabilitate in Java. Nici macar nu tine de o anumita platforma. Atata timp cat aveti Java instalat, computerul vostru este vulnerabil la instalari de malware, furt de informatii si alte tipuri de infectii.

Intitulat Mal/JavaJar-B, virusul permite unui atacator sa ruleze cod arbitrar pe un sistem infectat. Vulnerabilitatea in runtime-ul Java nici macar nu este limitata la o anumita versiune de Java. In acest moment Oracle nu a dat vreun semn ca va remedia problema prea curand.

Pentru a intelege implicarea autoritatilor americane in aceasta problema e suficient sa stiti amploarea pericolului. ,,Computer Emergency Readiness Team din cadrul Homeland Security” a descris situatia ca fiind una dintre cele mai grave din ultima perioada. ,,Vulnerabilitatea este exploatata in mod activ iar codul aferent este diponibil online fara nici un fel de probleme.

Citeste AICI continuarea articolului!

Recomandari