1. Adauga greutatile treptat. La inceput sunt recomandate cateva seturi de incalzire, repetate de putine ori; astfel vei dobandi puterea necesara pentru a ridica greutati mari mai tarziu. De exemplu, daca vrei ca la final sa ridici 136 kg de 5 ori, atunci ridica 60 kg de 6 ori, 100kg de 5 ori, 125kg de 2 ori si apoi greutatea propusa de 5 ori.
2. Vizualizeaza fiecare repetare. Imagineaza-ti exercitiul, unde vei privi si cum vei respira. Asa vei sti la ce sa te astepti.
3. Ia o pauza de 3-5 minute intre seturi. Sunt necesare pentru a-ti recapata puterile, inainte de a incerca sa stabilesti un nou record personal la ridicari.
4. Antreneaza-te cu cineva mai puternic decat tine. Pentru a evolua, ai nevoie de cineva care sa te inspire, sa te impulsioneze si sa tina stacheta ridicata.
5. Pune greutati mici pe bara. Creierul o va percepe ca fiind mai usoara si asta te va ajuta sa ridici o greutate mai mare sau sa faci mai multe repetari.
6. Exerseaza descult. Daca te antrenezi acasa ori la sala, renunta la pantofii de sport. Poate parea paradoxal, dar muschii se vor activa mai bine daca esti descult.
7. Pachetul de gheata. Cu 1-2 minute inainte de a incepe ridicarea greutatilor, tine in mana un pachet de gheata. Efectul e asemanator cu cel al unui dus rece, iti va trezi simturile si vei fi mult mai alert.
8. Foloseste creta. Mainile iti vor ramane uscate si vei putea tine bara foarte strans. Te poate ajuta sa ridici mai mult.
9. Foloseste o centura cu greutati. Aceasta sustine spatele si abdomenul in timpul exercitiilor si iti permite sa ridici o greutate mai mare.
10. Strange puternic bara timp de 3-5 secunde. Apoi relaxeaza palmele 3-5 secunde dupa care poti incepe setul. Acest mic truc mentine corpul alert si ajuta la concentrare.
Foto: sugarfreestyle.com
Antibiotice: Cand si cum se folosesc?... Cum se trateaza arsurile la stomac...