Antena Căutare

5 criterii esenţiale de selecţie a halatelor medicale

Dacă lucrezi în domeniul medical, ştii cât de important este să beneficiezi de produse de bună calitate, care să te poată proteja de microbi sau infecţii. De aceea, toate spitalele şi cabinetele au nevoie de mănuşi chirurgicale, de papuci medicali sau de halate medicale de calitate, purtarea acestora fiind obligatorii pentru protecția muncii.

Dacă lucrezi în domeniul medical, ştii cât de important este să beneficiezi de produse de bună calitate, care să te poată proteja de microbi sau infecţii. De aceea, toate spitalele şi cabinetele au nevoie de mănuşi chirurgicale, de papuci medicali sau de halate medicale de calitate, purtarea acestora fiind obligatorii pentru protecția muncii.

Atunci când îţi cauţi un halat medical, trebuie să ţii cont de anumite criterii, prin alegerea potrivită a mărimii, a materialului şi a croiului acestui obiect vestimentar. Iată cum poţi alege cele mai bune halate medicale şi care sunt caracteristicile de care să ţii cont!

Alegerea halatului medical în funcţie de material şi culoare

Majoritatea halatelor medicale sunt realizate dintr-un amestec de ţesături, ce conţine bumbac sau pânză şi fibre naturale. Ţesăturile naturale sunt foarte uşoare şi confortabile, iar corpul poate respira în voie. Cu toate acestea, atunci când în realizarea unui halat medical se foloseşte un amestec de materiale sintetice cu materiale naturale, halatul devine mai rezistent la uzură, fiind uşor de spălat și de călcat.

Deşi culoarea albă este predominantă atunci când vine vorba de halatul personalului medical, aceste uniforme medicale sunt diponibile în diferite culori şi combinaţii: alb cu roz, alb cu verde, albastru sau modele cu flori. De regulă, cele mai utilizate halate medicale sunt cele în culori mai închise, care sunt rezistente la spălări succesive. Halatele medicale pot fi personalizate prin folosirea acestor combinaţii de culori sau pot fi imprimate cu numele persoanei care le poartă.

Cum să alegi mărimea potrivită a halatului medical

Mărimea halatului medical reprezintă unul dintre cele mai importante criterii de care trebui să ţii cont. Halatul trebuie să fie suficient de larg, pentru a nu te incomoda, în timp ce pantalonii trebuie să fie potriviţi pe talie. Pentru a alege cu grijă mărimea potrivită, va fi nevoie să te măsori, consultând şi sistemul de mărimi pe care producătorul îl pune la dispoziţie.

Poți utiliza un metru de croitorie, măsurând şoldurile, bustul, talia sau picioarele. Pentru a şti măsura exactă a bustului şi a şoldurilor, măsoară întotdeauna partea cea mai proeminentă. Notează toate aceste detalii şi consultă pagina producătorului, pentru a face alegerea corectă atunci când îţi cumperi un halat medical confortabil.

Factori importanţi pentru asigurarea confortului

Pentru că halatul medical este uniforma ta de zi cu zi, pe care o porţi ore îndelungate, acesta trebuie să fie confortabil. Astfel, alege întotdeauna un halat care îţi oferă libertate de mişcare. Acesta nu trebuie să fie cu câteva numere mai mari, pentru că îţi va fi prea larg şi în niciun caz prea strâmt, deoarece te va incomoda atunci când lucrezi.

Mărimea şi croiala halatului medical trebuie să fie potrivite pentru tine. În caz contrar, rigiditatea mişcărilor îţi poate influenţa capacitatea de muncă, lucru pe care cu siguranţă nu ţi-l doreşti.

Ce tip de croială este potrivită?

În funcţie de croiala pe care o doreşti pentru halatul medical, producătorii îţi pun la dispoziţie mai multe tipuri, începând cu croielile clasice, drepte. Există şi halate mai moderne, care subliniază linia corpului, însă trebuie să ţii cont de faptul că halatul medical nu trebuie să îţi limiteze mişcările.

Dacă vorbim despre halatele medicale ale bărbaţilor, croiala dreaptă este alegerea ideală. În cazul femeilor, vei găsi până la patru tipuri de croieli ale halatelor medicale. Cea mai indicată este croiala relaxată, cu siluetă curbată. Pantalonii sunt confortabili, deci nu te incomodează, iar halatul acoperă şoldurile.

În cazul în care preferi o croială mai largă a halatului, poţi opta pentru halatele medicale unisex, cu o linie clasică a croiului. Există şi croieli strânse pe corp, potrivite pentru persoanele mai puţin corpolente şi halate cu croială atletică, ce permit libertatea de mişcare. Nu îţi rămâne decât să alegi opţiunea care te va avantaja cel mai mult, din perspectiva confortului oferit.

Durata de viaţă a halatelor medicale

Cu cât materialul este mai bun, cu atât durata de viaţă a halatelor medicale este mai mare. Halatele trebuie să fie realizate din ţesături de calitate, rezistente la uzură. De aceea, pentru producţia lor, se folosesc şi materiale caracterizate de impermeabilitate.

Cele mai rezistente halate sunt cele care sunt confecţionate din materiale mixte, bumbacul şi poliesterul fiind cel mai des folosite. Acestea oferă halatului confort în utilizare şi rezistenţă la abraziune, factori care garantează o lungă durată de folosire.

În funcţie de sezon, poţi opta pentru halate cu mânecă scurtă sau lungă, subţiri sau groase. Alege întotdeauna halate medicale de bună calitate, optând pentru măsura şi croiala adecvate corpului tău, care îţi vor permite să te mişti liber.

Semnele clare ce îți arată că ai probleme cu glanda tiroidă! Fă-ți acest test dimineața, pe stomacul gol - Video... De ce e bine să mănânci căpșuni. Beneficii nebănuite pentru sănătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x