1. Obezitatea se transmite genetic
Un studiu realizat pe soareci a aratat ca o gena, numita FTO, care se transmite pe cale genetica, poate fi responsabila de cresterea in greutate. Insa acest lucru nu inseamna ca, avand gena, vei deveni obez, specialistii fiind de parere ca o viata echilibrata si exercitiile fizice pot ajuta persoana in cauza sa isi pastreze greutatea la un nivel normal.
2. Metabolismul poate fi schimbat
Un studiu realizat de catre cercetatorii de la Spitalul Universitar Central din Helsinki a aratat ca unele persoane au mai multe celule grase decat altele. Astfe, cu cat te ingrasi mai mult, cu atat iti este mai greu sa slabesti. Solutia este simpla: fa cat mai mult sport!
3. Stresul favorizeaza obezitatea
Situatiile stresante, agitate si alte activitati aferente pot duce la o dorinta mai mare organismului de a consuma carbohidrati.
4. Lipsa somnului poate duce la obezitate
Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au descoperit ca persoanele care dorm mai putin de 7 ore pe noapte pot suferi de o dereglare a organismului, prin scaderea "leptinei", o substanta care este responsabila de senzatia de stietate, si cresterea grelinei, hormonul care creste pofta de mancare.
5. Obezitatea poate fi cauzata de partener sau prieteni
Daca intr-un grup de prieteni o persoana este obeza, atunci exista cu 30% mai multe sanse ca unii membrii ai grupului sa adopte regimul de viata al obezului, ceea ce duce, inevitabil, la cresterea in greutate.
Foto: weightlosssurgerychannel.com
Lipsa somnului poate duce la moarte prematura... VIDEO! Afla mai multe despre cancerul de col uterin!...