Oamenii de stiinta din Statele Unite au facut o analiza a patru studii referitoare la efectele consumului de orez, in care au fost implicate 350.000 de persoane.
In urma cercetarii s-a constatat ca asiaticii sunt cei mai predispusi sa faca diabet deoarece consuma pana la patru portii de orez alb pe zi, in timp ce in tarile de pe alte continente se mananca orez de doua ori pe saptamana.
Riscul de a face diabet este proportional cu cantitatea de orez consumata. Acesta poate provoca diabet deoarece afecteaza nivelul glicemiei. Orezul alb este un aliment ce are un indice glicemic mare, ceea ce presupune ca glucoza pe care o contine este eliberata rapid in organism.
De asemenea, are o valoare nutritionala redusa si nu contine multe fibre si magneziu care ajuta la prevenirea diabetului de tipul doi.
Foto: hepta.ro
Patru metode de imbunatatire a capacitatii de concentrare... Afla de ce nu trebuie sa vorbesti la mobil cand esti insarcinata!...