Alertă generală. Întreaga Europă se pregătește pentru ce e mai rău! O BOALĂ se răspândește cu repeziciune: „Toată lumea trebuie să înțealeagă cât este de periculos”

Ţările din Asia Centrală şi Europa au fost îndemnate luni să accelereze măsurile pentru reducerea numărului de îmbolnăviri de tuberculoză, într-o declaraţie comună semnată de două agenţii europene din domeniul sănătăţii, informează DPA.

Potrivit estimărilor, au fost înregistrate 297.000 de cazuri de tuberculoză în 2016, cel mai recent an pentru care sunt disponibile statistici în aceste zone.

Deşi s-a înregistrat o scădere a numărului de îmbolnăviri comparativ cu statisticile din deceniul trecut, nu este suficient de semnificativă pentru a atinge obiectivul eradicării epidemiei până în 2030, susţin Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), cu sediul la Stockholm, şi Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cu sediul la Copenhaga.

''Trebuie să reînnoim angajamentele politice de la toate nivelurile pentru a obţine rezultate tangibile şi imediate care să salveze şi să schimbe vieţile tuturor celor care suferă de TBC în prezent şi să asigurăm o lume de mâine fără tuberculoză pentru copiii noştri'', spune Zsuzsanna Jakab, directoarea regională a OMS.

Printre măsurile propuse se numără folosirea unor noi tehnologii de diagnostic, realizarea mai multor studii, îmbunătăţirea accesului la medicaţia de ultimă oră şi tratamente mai scurte.

Formele de TBC rezistente la tratament rămân în continuare un risc, subliniază agenţiile în mesajul comun.

Biroul Regional pentru Europa al OMS include 53 de state printre care Islanda, Uzbekistan, Rusia şi Turcia.

Pe lângă plămâni, tuberculoza poate afecta şi ale organe.

Potrivit OMS, la nivel global, 10,4 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de TBC în 2016. În acelaşi an, 1,7 milioane de persoane au decedat din cauza tuberculozei, dintre care 400.000 erau persoane infectate cu HIV.

Regiunea Europei cuprinde 3% din totalul cazurilor de tuberculoză la nivel global.

Datele statistice au fost publicate înainte de Ziua Mondială a Tuberculozei care va fi marcată sâmbătă.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri