Știai că nu este bine să consumi în același timp roșii și castraveți? Motivele au fost explicate chiar de specialiști, asta pentru că salata cu aceste două legume este una dintre cele mai consumate, inclusiv de români.
Nutriționiștii susţin că cele două legume nu ar trebui consumate la aceeaşi masă. Iată câteva motive pentru a evita combinaţia roşii-castraveţi:
1. Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile – acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate.
2. Castraveţii conţin ascorbinază – o enzima care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C, aşadar consumând aceasta salata, organismul n-o va putea absorbi, şi astfel salata noastră devine inutilă.
3. Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare. În plus, îngreunează funcţionarea normală a ficatului.
Sursa: estisuperba.ro