Antena Căutare

Bunatatea - "medicament" excelent pentru sistemul imunitar

Multe dintre medicamentele antidepresive stimuleaza chimic productia de serotonina, o substanta pe care o fabrica organismul in mod natural si care ne creeaza o stare de bine. Iata ca exista si cercetari care arata ca "un simplu act de bunatate fata de o alta persoana imbunatateste functionarea sistemului imunitar si stimuleaza productia de serotonina, atat la primitorul actului, cat si la cel care il infaptuieste".



Asadar, avem un antidepresiv natural, care nu produce reactii secundare si nici adverse. Un antidepresiv aflat la indemana oricarui om, fie ca este diagnosticat cu depresie, fie ca trece printr-o stare temporara mai nefericita sau are o pierdere de viata majora. Pierderile din viata noastra creaza reactii psihologice si schimbari in neurotransmisiile cerebrale, ceea ce duce la o depresie a sistemului imunitar si la o descrestere a nivelului de serotonina in creier, asa cum spune psihiatrul David Hawkins. Faptul ca "actul de bunatate" stimuleaza imunitatea, dar - mai ales - genereaza o crestere a secretiei de serotonina, poate fi o informatie pretioasa pentru noi toti.

Depresia va fi a doua cauza de boala in anii urmatori. Si asta nu doar in Romania, ci in lumea intreaga. Pare un diagnostic trist pentru lumea viitorului, in conditiile in care ne dorim cu totii mai multa fericire. Cercetatorii n-au pus in directa relatie depresia cu lipsa bunatatii, cat mai degraba cu stresul, cu pierderea, cu factorii stresanti de viata sau, in anumite situatii, cu genele. Ceea ce pare a se contura cert si frumos este tocmai acest rol de medicament al bunatatii.

Articolul continuă după reclamă

Daca bunatatea ne invie puterea de viata, atunci ar fi indeajuns sa practicam bunatatea ori de catre ori avem ocazia si, prin asta, ne transformam pe noi insine, ca si pe cei din jur. Se poate intampla asa pentru ca puterea vietii este - cum spune Wayne Dyer - o putere binevoitoare, iar bunatatea si bunavointa sunt intentiile firesti, naturale ale creatiei. Probabil ca noi avem in creier tot soiul de mecanisme - unele inca necunoscute - intre care si acesta, care ne face puternici si fericiti cand suntem si buni.

Avem in bunatate un antidepresiv minunat, pe care-l putem administra in orice moment nefericit. Putem fi buni gatind cu drag unui om. Putem fi buni doar zambindu-i cuiva cu sinceritate. Putem fi buni, insa, si alegand sa gandim binele celor din jurul nostru. Astfel de ganduri hranesc puterea binevoitoare a vietii si, prin aceasta, viata ne hraneste pe noi.

Citeste si Jurnalul.ro!
foto: frederickfoodgarden.com

VIDEO! Exercitii pentru talie si abdomen cu Vecina Roxana... Vezi care este legatura intre hepatita, ciroza si cancer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x