Cercetatorii de la Universitatea Hawaii au constatat ca persoanele care au un nivel scazut de vitamina D in organism sunt mai expuse riscului de a face cel mai des intalnit tip de accident vascular cerebral. Este vorba despre cel ischemic, din cauza caruia un cheag blocheaza un vas de sange.
Riscul de a avea aceasta problema medicala se reduce cu pana la 22% in cazul persoanelor care consuma alimente bogate in vitamina D precum pestele si nucile.
Oamenii de stiinta au ajuns la aceste concluzii in urma unui studiu pe 7.500 de persoane desfasurat pe o perioada de 34 de ani. Astfel, au monitorizat nivelul de vitamina D in functie de ce au mancat participantii la studiu, nu si in functie de cat de mult timp au fost expusi la soare.
Pentru ca sintetizarea vitaminei D din expunerea la soare este ingreunata odata cu inaintarea in varsta, specialistii recomanda ca oamenii mai batrani sa isi ia acest nutrient din suplimentele alimentare.
Foto: foodnetworktv.com
VIDEO! Patrunjelul si telina, doua legume medicament... VIDEO! Afla totul despre boala Lyme si cum poate fi prevenita!...