Deficit de atentie
Sunt persoane care nu se pot concentra, iar de cate ori incearca nu reusesc? Le lipseste capacitatea de organizare, de a-si aminti ce au de facut sau nu duc la bun sfarsit sarcinile pe care le au de indeplinit? Insemna ca este posibil sa sufere de un deficit de atentie.
Aceste manifestari nu inseamna ca sunt deja bolnave. Ele se datoreaza in primul rand unei vieti agitate, in care neprevazutul este la ordinea zilei, a lunei lumi asaltate cu informatii din ce in ce mai multe si din cele mai variate domenii. Persoanele au in acelasi timp activitati la seviciu si acasa, treceri bruste de la o activitate la alta: de la planul de productie la gradinita sau scoala copiilor, de la clientii care suna neincetat la sotia/sotul care asteapta sa mearga la shoping etc.
Iar toate acestea au un singur rezultat: suprasolicitarea neuronala. De aceea Cebrium® hraneste si protejeaza neuronii expusi unor astfel de "furtuni".
Lipsa de concentrare
Lipsa puterii de concentrare este considerata de medicina moderna ca un simptom de senilitate, fiind atribuita reducerii de substante neurochimice vitale. Aceasta reducere este una naturala, normala odata cu inaintarea in varsta. Dar sunt o serie de factori care "secatuiesc" resursele de substante sau precursori ai substantelor neurochimice.
Alimentatia dezechilibrata nu va asigura intrega gama de aminoacizi necesari creierului pentru o buna functionare. Consumul tot mai multor alimente semipreparate sau gata preparate, care au suferit o serie de tratamente termice si, de cele mai multe ori, chimice (cunoscutele E-uri), sporesc carenta in unele substante neurochimice vitale (vitamine, aminoacizi etc.)
Stresul cronic, privarea de somn, lipsa efortului fizic, a unei alimentatii corespunzatoare activitatilor pe care le desfasoara duc, pentru omul modern, la incapacitatea de a se concentra, de a gandi limpede, de a gasi solutiile optime la problemele cu care se confrunta. CEBRIUM®, prin compozitia sa unica, sprijina creierul in activitatea lui zilnica, ajutindu-l sa se concentreze si sa-l conduca spre luarea unor decizii rapide si corecte.
Stari de oboseala
Uneori, persoanele care ajung in cabinetul de psihologie se simt vlaguite si la capatul puterilor dupa o zi de munca, sau cel mai adesea, numai dupa cateva ore de la inceperea programului de lucru. Starea de oboseala a devenit o epidemie a societatii in care traim. Persoanele in cauza au in permanenta impresia ca nu au nici o data suficient timp pentru a duce la bun sfarsit sarcinile zilnice. Ritmul vietii, dat de serviciu, casa, familie, este unul sufocant uneori si se gandesc cu placere cum ar fi sa traiasca armonios, sa se bucure de tot ce le inconjoara.
Statisticile spun ca unul din zece oameni,cel putin, sufera de oboseala cronica. Iar femeile sunt afectate in mai mare masura decat barbatii. Oboseala poate afecta pe oricine, indiferent de profesie sau de statut social.
Daca nu renunta la sarcinile de la serviciu sau la datoria de un bun parinte sau sot/ sotie, sunt insa unele obiceiuri pe care avem posibilitatea sa le schimbam. Recomandat ar fi sa renuntam la:
- consumul in excesde diferiti excitanti ai neuronilor (psihostimulente) cum ar fi cafea, ceaiul verde sau negru, bauturi de tip cola. Pe moment, aceste bauturi pot fi o solutie pentru indepartarea somnului, dar pe termen lung instituie epuizarea organismului si degradarea neuronilor
- consumul de alcool inainte de culcare
- obiceiurile alimentare nesanatoase bazate in special pe consumul de carne, alimente prelucrate, cu aditivi, dulciuri sintetice, dulciuri rafinate etc.
Cebrium® sprijina organismul in starile de oboseala si de extenuare conferind mai multa agilitate celulei nervoase. Alaturi de un regim de viata echilibrat, Cebrium® va poate ajuta sa treceti intr-un timp mai scurt peste starile de oboseala cronica.
Cebrium® se gaseste in Farmaciile DONA si in farmacii particulare.
Mai multe informatii se gasesc la www.cebrium.ro, http://www.facebook.com/Cebrium.Romania sau le puteti obtine scriind la adresa de e-mail: [email protected] sau la telefon: 0736-103.585
Afla de ce te ingrasi in sezonul rece!... Odata cu frigul vin si durerile reumatice...