Căutare Live

Ciocolata cu un continut ridicat de cacao - periculoasa pentru sanatate

Cu toate ca ciocolata neagra este mult mai sanatoasa decat laptele si ciocolata alba, aceasta este, in acelasi timp, foarte bogata in calorii si grasimi saturate. Iar o cantitate prea mare dintr-un asemenea desert poate afecta atat silueta, cat si colesterolul unei persoane.

Daca mancam 40 de grame de ciocolata, adica 4-7 patratele, acestea inseamna 85% cacao, ce reprezinta la randul ei 227 de calorii si 12 grame de grasimi saturate, adica 60% din doza limita pe care trebuie sa o consumam zilnic.

Asadar, recomandat este sa nu mancam mai mult de o patratica sau doua de ciocolata neagra si sa incercam, mai bine, sa ne hranim cu mere. Aceste fructe au acelasi continut de procianidini ca si ciocolata, dar sunt mult mai bune, mai ales ca salvam, astfel, peste 150 de calorii.

Foto: consciouslifestylesradioblog.com

Un sfert dintre romani au probleme cu somnul... S-a dovedit stiintific: Terapia cu animale functioneaza!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri