Somonul a început să fie tot mai des consumat de români, sub formă de fileuri sau de medalioane. Totuși, puține sunt persoanele care pot face diferența între un pește sănătos și unul toxic, crescut la ferme.
Experții avertizează că deșeurile și substanțele toxice din anumite ape pot afecta puternic calitatea peștelui, iar semnele se văd la o simplă privire mai atentă.
Somonul crescut la fermă s-a dovedit a fi de cinci ori mai toxic decât numeroase alte produse testate. Mai exact, experți din Norvegia au ajuns la concluzia că acest pește este chiar unul dintre cele mai periculoase alimente din lume.
Consumul de somon crescut în ferme nu este indicat femeilor gravide, copiilor și persoanelor tinere. Substanțele găsite în carne pot afecta dezvoltarea creierului, ducând la grave probleme de imunitate sau de metabolism. Nu este exclus nici riscul ridicat de cancer pentru cei care au consumat mai des de o dată pe lună pește somon provenit din ferme unde calitatea produselor este îndoielnică.
Atunci când cumperi pește ai grijă să te asiguri că aceste provine din surse sigure. De preferat ar fi să alegi sălbatic, iar diferența de calitate se poate vedea în poza de mai sus.
Aer uscat în casă? Iată cum poți alege modelul potrivit de umidificator!... Dieta de ”48 de ore”, cea mai eficientă și mai rapidă! Ce trebuie să mănânci ca să slăbești patru kilograme, în două zil...