- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Știm că somonul este o sursă excelentă de omega 3, benefică sănătății inimii noastre, dar și o sursă de vitamina D, benefică sistemului osos, așa că nu trebuie să ezităm să-l consumăm săptămânal în diverse combinație. Iar cunoscutul chef Jamie Oliver, ne vine în ajutor și ne propune o delicioasă rețetă de somon cu sos pesto și legume.
Ingrediente pentru somon cu sos pesto și legume
- 600 g cartofi noi
- 200 g fasole verde subțire
- 200 g broccoli
- 4 x 120 g fileuri de somon
- ulei de masline
- 1 lămâie
- Sos pesto:
- 25 g muguri de pin
- 1/2 cățel de usturoi mic
- 50 g busuioc proaspăt
- ulei de măsline extra virgin
- sare de mare
- piper
- 15 g parmezan
- 1 lămâie
Mod de preparare somon cu sos pesto și legume
Pentru sos pesto, încingeți o tigaie mică la flacără medie și rumeniți mugurii de pin.
Se curăță usturoiul, apoi se pune într-un mojar cu pistil și se macină peste el un praf de sare de mare.
Alegeți și rupeți mărunt frunzele de busuioc și adăugați-le peste usturoi, transformându-le într-o pastă.
Adăugați și mugurii de pin și pisați-i bine.
Adăugați 2 până la 3 linguri de ulei de măsline extra virgin apoi parmezanul și potriviți gustul cu suc de lămâie, sare și piper.
Se curăță cartofii, se îndepărtează capetele de la fasole și se desfac broccolii.
Puneți într-o oală mare apă la fiert cu sare și lăsați-o să clocotească.
Adăugați cartofii și fierbeți-i timp de 15 minute, iar în ultimele 5 minute, adăugați fasolea și broccoli.
Încingeți o tigaie la foc mare.
Ungeți fileurile de somon peste tot cu ulei de măsline și presărați-le cu sare și piper.
Așezați-le în tigaia fierbinte, cu partea cu piele în sus, reduceți focul până la mediu și prăjiți-le timp de 4 minute sau până când se rumenesc.
Întoarceți-le pe cealaltă parte și rumeniți-le pentru încă 2-3 minute sau până când sunt bine pătrunse.
Stingeți focul, lăsați somonul să se tempereze 30 de secunde, apoi stropiți-l cu zeamă de lămâie.
Scurgeți bine legumele, apoi așezați-le într-un vas mare. Adăugați sosul pesto în strat uniform peste ele.
Așezați fileurile de pește, turnați și sucul din tigaie peste ele și mai stropiți-le odată cu suc de lămâie.
Este delicios somonul în combinația cu pesto și legume!
Poate vă inspiră și această rețetă de Somon cu sos de portocale și piure de țelină, sau această rețetă de Tartar de somon, ton și avocado!
Quick Asian fishcakes. Rețetă simplă și rapidă de chiftele din somon, by Jamie Oliver!... Sărbătoarea Buna Vestire. Cum se face piftia de pește ca la mănăstire...