Dieta cu iaurt este o dietă rapidă de slăbit și a devenit foarte căutată mai ales după ce Nicoleta Luciu a dezvăluit că a slăbit uimitor cu această cură de slăbire
Dieta pe care Nicoleta Luciu a urmat-o după sarcină a devenit destul de populară, tocmai datorită rezultatelor rapide de care vedeta s-a bucurat.
Nicoleta a declarat ea însăși că nu a fost una dintre mamele norocoase a căror sarcină nu și-a pus amprenta pe corpul, ba dimpotrivă, ea a luat câte 30-40 de kilograme în greutate.
Dieta cu iaurt, secretul dezvăluit de Nicoleta Luciu
Dieta cu iaurt adoptată de Nicoleta Luciu garantează rezultate rapide, însă, fiind destul de drastică, nu este recomandată în niciun caz pe termen lung.
Dieta cu iaurt: o monodietă cu rezultate rapide
Meniul pe zile din dieta urmată cu Nicoleta Luciu este unul monoton și deloc echilibrat, tocmai de aceea nu este recomandat sub nicio formă persoanelor care au anumite carențe sau probleme de sănătate.
Dieta cu iaurt, variante mai echilibrate nutrițional
Dieta cu iaurt poate fi adoptată și în variante mai puțin drastice și mai echilibrate din punct de vedere nutrițional, astfel încât să evităm dezechilibrele ce pot apărea.
- Dieta cu iaurt și cereale
Dieta cu iaurt și cereale poate fi urmată uşor. Pe lângă cele două ingrediente, poţi adăuga şi bucăţi de fructe, nuci, migdale, scorţişoară. Dieta cu iaurt și cereale presupune ca două mese pe zi, de preferat micul dejun şi prânzul, să fie alcătuite din aceste ingrediente.
Dieta cu iaurt și cereale prevede ca în meniu, seara, se se poată consuma alimente uşoare, printre acestea numărându-se legume pregătite la abur, carne de peşte sau pui.
Pe durata dietei, se recomandă să consumi cel puţin doi litri de apă pe zi
- Dieta cu iaurt și fructe
Această dietă cu iaurt și fructe presupune înlocuirea a două mese: micul dejun și prânzul. Dacă te hotărăști pentru variantă cu două meșe, atunci trebuie să știi că sunt recomandate 500 de grame de iaurt și aproximativ 300 de grame de fructe pe zi. De asemenea, când simți nevoia de o gustare, apelezi tot la iaurt cu fructe. Pentru a diversifica meniul, poți să îți prepari smoothie-uri.
În dieta cu iaurt și fructe, la cină poți alege între: o farfurie de orez cu două roșii umplute cu ciuperci și brânză săracă în grăsimi, somon la grătar sau la cuptor cu sote de legume sau cartofi copți ori o salată foarte mare cu roșii, porumb, mazăre și salată verde.
În ceea ce privește băuturile, cafeaua și ceaiurile de plante sunt incluse pe lista, însă fără adaosuri de zahăr.
- Dieta cu iaurt variată, meniu pe zile
Ziua 1: 5 cartofi fierți și 3 pahare de iaurt
Ziua 2: 100g de piept de pui fiert și 3 pahare de iaurt
Ziua 3: 100g de carne de vită fiartă și 3 pahare de iaurt
Ziua 4: 100g de pește la grătar și 3 pahare de iaurt
Ziua 5: Fructe și legume și 3 pahare de iaurt.
Ziua 6: 3 pahare de iaurt
În fiecare zi, poti consuma smoothie-uri din fructe și legume, evitând însă fructele foarte dulci, precum struguri sau prune. În schimb, poți alege mere, piersici, nectarine și citrice.
Citește și: Dietă rapidă și ieftină, cu iaurt și cartofi fierți. Slăbești imediat și nici nu-ți este foame
Beneficiile unei diete cu iaurt
Produsele derivate din lapte conțin calciu, care, în combinație cu fosforul și magneziul din lapte alcătuiește un cocktail care arde grăsimile și grăbește slăbirea. Pe lângă acest lucru, calciul în șine ajută în formarea și rezistentă sistemului osos și a dinților deci este foarte sănătos. Și astfel, în bază descoperirii cocktailului care ajută la slăbit, au fost inventate toate variantele de diete cu iaurt.
Totodată, unele iaurturi, cum sunt cele probiotice, conțin o serie de bacterii care ajută foarte mult la formarea microflorei intestinale, lucru ce sporește digestia și întărirea sistemului imunitar.
Iaurtul este responsabil și pentru întărirea sistemului imunitar. Două căni cu iaurt, consumate zilnic, pot creşte de patru ori nivelul de proteine produse de celulele albe din sânge (leucocite), care ajută sistemul imunitar în lupta împotriva germenilor, potrivit unui studiu.
Iaurtul ajută la vindecarea candidozei vaginale. Dezvoltarea ciupercilor de tipul Candida Albicans, care trăiesc în mod obişnuit în vagin, este stopată de alte microorganisme.
Atunci când, din diferite cauze, numărul lor creşte, apare senzaţia aceea neplăcută de arsură. Un studiu care a fost în SUA a arătat că rata apariţiei infecţiei a scăzut considerabil la femeile care consumă iaurt zilnic. Așadar, introdu în alimentație iaurt și kefir.
De asemenea, iaurtul protejează vezica urinară, iar femeile care consumă cel puțin de trei ori pe săptămână iaurt și brânză au cu 80% mai puține riscuri să aibă infecții urinare.
Citește și: DIETA CU IAURT. Ai nevoie de 3 zile să îți reglezi metabolismul
Cât de eficientă este dieta cu fructe? Iată ce spune nutriționistul Gianluca Mech... În ce supermaket găsești cei mai sănătoși mici din România. Sunt singurii de pe piață care conțin un singur E...