Primăvara este şi sezonul alergiilor, mai ales al celor provocate de polen. Între simptomele alergiei se numără strănutul în salve, inflamaţia nasului şi ochilor, nasul înfundat şi pruritul.
Cel mai sigur mod de a afla dacă suferim de alergie este să mergem la medic şi să ne facem un test alergologic. Acesta poate fi cutanat sau de sânge.
Alergiile se tratează în general cu medicamente antihistaminice sau anti-inflamatoare ori prin vaccinare. Cu cât este depistată mai devreme alergia, cu atât mai repede îşi face efectul şi vaccinul.
Citește și: Băuturi care cresc inflamația în organism. Ce spun nutriționiștii
Simptomele alergiei le identificăm simplu şi le-am putea reţine aşa: s-i-r-o-p. Strănut în salve; inflamaţia nasului şi ochilor; rinoree, obstrucţie, nas înfundat; şi prurit, acea senzație de mâncărime la nivelul nasului, feței și al ochilor.
Putem face diferenţa între răceală şi alergie fiind atenţi la perioada din an în care se manifestă: alergiile apar imediat ce ne expunem la alergeni, însă răcelile apar mai frecvent iarna.
Alergiile durează de obicei mai multe luni, în timp ce răceala ne ţine aproximativ 2 săptămâni.
De asemenea, febra şi durerile musculare sunt un indiciu: ele sunt specifice răcelilor, nu şi alergiilor. Tusea sau strănutul pot avea cauze diferite, care necesită o atenție specială.
Consecințele grave ale lipsei somnului asupra organismului! Peste un milion de români își riscă sănătatea... Campania „Think Twice”. Soluții pentru reducerea riscurilor pentru fumători...