Căutare Live

La ce oră trebuie să mănânci ca să slăbești. Când trebue să fie ultima masă ca să scapi de kilogramele în exces

Dacă te-ai întrebat vreodată la ce oră trebuie să fie ultima masă ca să slăbești, atunci tocmai ai aflat răspunsul. Specialiștii au explicat la ce oră trebuie servită cina dacă vrei să scapi de kilogramele în exces.

Descoperă la ce oră trebuie să mănânci ca să slăbești

sursa foto: Shutterstock

Nu mai este o noutate faptul că la ce oră mănânci cina poate să își pună în mod semnificativ „amprenta” asupra sănătății tale. Descoperă în rândurile de mai jos când trebuie servită ultima masă dacă vrei să topești niște kilograme.

La ce oră trebuie să mănânci cina ca să slăbești, potrivit specialiștilor

Studiile numeroase în domeniul nutriției au arătat la ce oră trebuie să mănânci ca să slăbești. Pare greu de crezut, dar se pare că totul are o explicație cât se poate de logică. Metabolismul este asemeni unui ceas pe care noi trebuie să îl „setăm” dacă dorim să vedem rezultate.

De curând, celebrul dietetician Dr. Michael Mosley a dezvăluit care este ora potrivită pentru a servi ultima masă a zilei (cina) dacă dorești să slăbești.

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci banane în fiecare zi. Consumul zilnic are un efect neașteptat. Ce poți să pățești

„La ce oră trebuie să mănânci dacă vrei să slăbești? Cel târziu trebuie să servești cina la ora 8. După această oră nu mai ai voie să consumi ceva care conține calorii”, a explicat medicul, potrivit celor de la thesun.co.uk.

Acesta a arătat că, pentru a slăbi, cel mai important aspect este acela de-a evita caloriile în preajma orelor de somn. Așadar, cu cât servești cina la o distanță mai mare de ora de somn, cu atât mai bine! Medicul specializat în nutriție a explicat că cee ace mâncăm la ore târzii este mult mai greu eliminat din organism. Metabolismul, fiind încetinit de faptul că „știe” că urmează perioada de somn, nu va face digestia corespunzător și acest lucru va afecta din plin organismul.

Citește și: Ce se întâmplă în organism dacă mănânci din greșeală alimente mucegăite. Ce spun experții

Așadar, trebuie să mănânci cel târziu la ora 8 seara dacă vrei să slăbești.

Mai mult decât atât, studiile din ultimii ani au scos la iveală faptul că cele mai multe dintre persoanele supraponderale au obiceiul de-a mânca seara târziu sau de-a servi, pe lângă cină, și alte gustări. Acest lucru se transformă în surplus de kilograme și astfel apare, încet și sigur, obezitatea. Specialiștii trag un semnal de alarmă și subliniază încă o data cât de important este să avem ore regulate de servit masa și o distanță de timp considerabilă între cină și momentul somnului.

(P) Fabrica de saltele de înaltă calitate pentru un somn confortabil și sănătos... Trei lucruri pe care trebuie să le eviți pentru a preveni apariția demenței...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x