Cel mai greu lucru este stabilirea corecta a diagnosticului si a cauzelor afectiunilor pentru a le indeparta. Altfel, se trateaza doar efectele bolilor, si asta poate dura o viata.
"Fiecare om este autorul propriei sale sanatati sau boli"
Buddha
Karol K. Truman a reusit sa faca o corespondenta intre sentimente si afectiuni, demonstrand ca sentimentele stau la baza diferitelor boli. Esenta cunoasterii sale, acumulata de-a lungul timpului, sta la baza unui volum aparut si in limba romana la Editura Adevar Divin din Brasov, tradusa de curand sub numele „Sentimentele ingropate de vii nu pier niciodata...". In paginile cartii, autoarea nu explica numai starea, ci si cauza aparitiei sentimentelor ce declanseaza afectiunile. Totodata, se mai poate gasi si modul cum pot fi transformate sentimentele nedorite, astfel incat acestea sa nu mai afecteze procesul de crestere si de maturizare spirituala, fapt ce ajuta la redobandirea controlului asupra propriei vieti.
Insa trebuie avut in vedere faptul ca nu este suficienta doar eliminarea simptomelor bolilor, ci si vindecarea interioara, prin schimbarea mentalitatilor, pentru a obtine o vindecare autentica, totala. In acest scop, dupa consultarea listei afectiunilor si descoperirea sentimentelor negative care corespund declansarii acestora, trebuie realizata inlocuirea lor cu cele opuse.
Iata, in continuare, pe parcursul a catorva articole, corespondentul posibil al sentimentelor care stau la baza diferitelor boli.
Abcese: agitatie interioara; rani sufletesti nerezolvate; chin interior; cramponarea de o viziune depasita; dorinta de razbunare; stagnare.
Abdomen, zona abdominala: folosirea incorecta a ratiunii (intelepciunii); indentificarea cu posesiunile personale si uitarea de sinele real.
Accidente: incapacitatea de a-ti forma un punct de vedere clar; nevoia de a-ti pedepsi sinele; lipsa unui scop in viata; rezistenta fata de autoritati; sentimentul ca esti descoperit si nu te apara nimeni sau ca te afli intr-un alt loc decat ar trebui sa fii; stres foarte intens; tensiuni si griji.
Afta: manie datorata luarii unor decizii incorecte.
Agorafobie: neutralizarea sau incapacitatea de a-ti utiliza discernamantul.
Alcoolism: acceptarea cuvintelor negative ale altor persoane; autoprotectie impotriva unor sentimente pe care te temi sa le simti; emotii negative nerezolvate blocate in interior; incapacitatea de a face fata vietii sau atitudine de tip „Ce rost mai are?"; ingrijorare datorata lipsei de comunicare cu alte persoane; sentimentul ca traiesti in minciuna, vinovatie sau in loc nepotrivit; sentimentul de nevrednicie sau respingere de sine.
Alergii: iritarea datorata unei persoane sau unei situatii; lacrimi reprimate; negarea propriei puteri; sentimente care ar trebui schimbate, dar care nu par sa aiba o solutie; sentimentul de sufocare; substitut (imitatie) pentru raceli; teama de a-ti impartasi sentimentele cu alte persoane.
Alzheimer: dorinta de a trai in mica ta lume subiectiva; incapacitatea de a-ti controla propria viata; manie reprimata; nu mai esti dispus sa te lupti cu viata; oboseala in fata vietii; sentimentul de inferioritate sau insecuritate; sentimentul lipsei de speranta si de neajutorare.
Ameteala: „Te invarti intr-un cerc vicios" din cauza lipsei de organizare; absenta unei directii clare in viata; dorinta egoului de a controla intreaga fiinta; incapacitatea de a accepta realitatea asa cum este; nu-ti faci timp pentru tine; sentimentul ca nu mai doresti sa lupti; sentimentul de impovarare.
Amigdalita: iritare datorata unei situatii sau unei persoane; lucrurile nu-ti merg asa cum iti doresti; manie sau teama reprimata; vointa tensionata.
Amnezie: dorinta de a scapa de problemele vietii sau fuga de viata; incapacitatea de a te afirma sau de a-ti sustine propriile puncte de vedere, teama de viitor.
Amorteala: incapacitatea de a-ti exprima iubirea si respectul.
Vezi si Legatura dintre sentimente si bolile de sanatate (II)
Citeste restul pe jurnalul.ro!
foto: divorcedwomenonline.com