Antena Căutare

Nu elimina grasimile bune din alimentatie!

Consumatorii se comporta diferit fata de grasimi: unii fac excese, altii le elimina total din alimentatie crezand ca sunt periculoase. Insa nu toate grasimile sunt rele.

Nici excesul, dar nici privarea organismului de grasimi nu constituie conduite alimentare corecte. Cel mai bine este sa consumam grasimile considerate bune si sa le ocolim pe cele rele.

Rolul grasimilor in organism

O alimentatie echilibrata presupune un consum sporit de alimente care ne asigura cei mai importanti nutrienti: 15% proteine, 55% glucide si 30% grasimi. Rolul grasimilor este foarte important pentru ca energia provenita din consumul lor ne ajuta sa ducem la bun sfarsit toate activitatile specifice unei zile. Daca le-am elimina complet din farfurie, intregul organism ar fi dat peste cap: am reduce absorbtia anumitor nutrienti, am avea probleme cu sistemul nervos, am priva aportul de acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, ar aparea deficite grave de vitamine (A, D, K, E) si ar exista riscul de infertilitate.

Grasimi bune si grasimi rele

Este important de retinut ca exista doua tipuri de grasimi: cele rele (care sunt trans sau saturate) si cele bune, care sunt nesaturate.
Grasimile trans le regasim in special in produse de patiserie si in dulciuri, iar grasimile saturate le gasim in lactate grase (precum smantana si unt), in carne grasa (de porc sau de vita) si in untura. Grasimile bune sunt de cele mai multe ori de natura vegetala si le gasim in uleiuri (de masline, de floarea-soarelui, de in, de rapita), in produse obtinute pe baza lor, precum margarinele de noua generatie (nehidrogenate), in fructe oleaginoase si in peste (somon, sardine si hering).

Grasimile bune, de ajutor in dietele de slabit

Persoanele care vor sa slabeasca au tendinta de a elimina complet grasimile din alimentatie. Ele trebuie sa stie ca grasimile bune, consumate moderat, le pot fi un aliat de nadejde pe timpul dietei. Grasimile au rolul de a prelungi senzatia de satietate, fac mancarea mai gustoasa si ne scapa de sentimentul de privare.

Citeste si Revista Felicia

FOTO: eatingdisorderhelpglendora.blogspot.com

VIDEO! Endometrioza poate duce la infertilitate... Lavanda combate depresia si bolile pulmonare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 noiembrie 2024. Camelia a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 noiembrie 2024. Camelia a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 14.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x