- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu există masă de Sărbători în casele românilor făra tradiționala salata de boeuf. Indiferent de ingredientele folosite, deliciosul preparat rămâne sănătos până într-un anumit punct. Unde greșim?
Specialiștii în nutriție atrag atenția că maioneza poate dăuna grav sănătății din pricina conținutul mare de grăsimi.
"Nu contează dacă e cu viţa sau pui, contează câtă maioneza are! Despre salată de boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneza din belşug.Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine. Salată de boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutriţional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide. Singura menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneză, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porţia corectă de salată de boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare" precizează medicul nutriționist Mihaela Bilic.