Live acumAsia Express - Drumul comorilor (r)
Prime Time 20:00Film: Parker

O gena protejeaza impotriva senilitatii

Mutatia unei gene asociate cu longevitatea impiedica degradarea memoriei si aparitia dementei, potrivit unui studiu publicat in Journal of the American Medical Association (JAMA).Aceasta variatie genetica produce o proteina care creste nivelul colesterolului bun (HDL) din sange.

Studiul despre procesul de imbatranire, intitulat "Einstein Aging Study" si finantat de guvernul american, a fost efectuat pe 523 de participanti, cu totii trecuti de varsta de 70 de ani ce nu sufereau nici de dementa, nici de tulburari de memorie.

Ei au fost monitorizati timp de patru ani, in medie, si testati anual pentru evaluarea ratei de degradare cognitiva si pentru calcularea incidentei maladiei Alzheimer asupra grupului, a explicat medicul Amy Sanders, profesor de neurologie la Facultatea de medicina din cadrul Universitatii Yeshiva din New York, principalul autor al studiului.

"Purtatorii a doua copii ale acestei mutatii a genei longevitatii aveau un ritm mai lent de degradare a memoriei lor si un risc mai scazut de dementa si de declansare a maladiei Alzheimer. Pentru aceste persoane, riscul de a se imbolnavi de Alzheimer este cu 70% mai mic comparativ cu cei care nu prezinta nicio copie a acestei mutatii genetice".

Citeste Euforia.tv

Recomandari