Bogata in vitaminele A, B, C, D, E si in minerale precum potasiu, calciu, fosfor, fier si sodiu, papadia ajuta la intarirea oaselor,
Elimina calculii
Calculii de mici dimensiuni pot fi eliminati dupa o cura de o saptamana, in care se consuma zilnic trei pahare de suc de frunze de papadie, pe stomacul gol. Pentru pietrele la vezica biliara, rezultate bune da si ceaiul din frunze uscate.
Durerile provocate de calculii renali pot fi calmate prin infuzia de papadie. In cazul unor calculi renali de mici dimensiuni, la recomandarea specialistilor, fitoterapeuti si medici, se bea ceai de papadie, zilnic, pana le eliminarea pietrei.
Combate acneea
Pentru a estompa pistruii, se spala fata, de doua ori pe zi, cu un decoct obtinut din 50 g flori de papadie fierte intr-un litru de apa. Acelasi decoct poate fi folosit si pentru combaterea acneei, a furunculozei, a varicelor, a cuperozei si a altor afectiuni dermatologice.
Ceaiul de papadie
Este un bun remediu si pentru cei predispusi sa formeze pietre la vezica biliara. pentru anemie si detoxifiere. In astfel de situatii, ceaiul se prepara din frunze si radacini uscate, taiate foarte marunt. Intr-o cana de apa se pun doua lingurite din acest amestec si se lasa sa clocoteasca de 4-5 minute. Se acopera vasul si ceaiul trebuie sa se limpezeasca timp de 15 minute. Se beau doua cani pe zi: dimineata si seara. In timpul curei de detoxifiere se elimina din alimentatie carnea grasa, prajelile si dulciurile.
Decoctul
Ajuta la scaderea valorii colesterolului si a obezitatii. Se fierb 15 g de frunze si 15 g de radacini intr-un litru de apa, timp de 30 de minute. Se strecoara. Se bea cate o cana, cu 5 minute inaintea meselor principale.
Sucul de papadie
Pentru hepatitele virale se recomanda sucul din frunze pe stomacul gol, dimineata si seara, pe o perioada de trei luni. Sucul de papadie este indicat si pentru ficatul lenes, afectat de consumul de alcool, in insuficientele hepatice sau pentru combaterea celulitei. Sucul proaspat de papadie este un excelent antibacterian, prevenind unele infectii ale pielii, dar si toxiinfectii alimentare sau respiratorii, mai ales in cazul unui sistem imunitar slabit.
Frunzele de papadie pot fi adaugate in salate, alaturi de castraveti, ceapa, verdeata, precum si la prepararea sandvisurilor.
Citeste si Revista Felicia!
foto: deviantart.com