Antena Căutare

Pentru examinarea urechii, HMD132665P și alte dispozitive de la hmdmedical.uk.com sunt ideale !

Ce este dispozitivul HMD132665P? Este codul folosit pentru otoscopul Firefly high resolution video, disponibil pe site-ul online hmdmedical.uk.com.  

Pentru examinarea urechii, HMD132665P și alte dispozitive de la hmdmedical.uk.com sunt ideale !
Pentru examinarea urechii, HMD132665P și alte dispozitive de la hmdmedical.uk.com sunt ideale !

Ce este dispozitivul HMD132665P? Este codul folosit pentru otoscopul Firefly high resolution video, disponibil pe site-ul online hmdmedical.uk.com.

Ce este insa un otoscop?

Articolul continuă după reclamă

La fel ca stetoscopul sau tensiometrul pentru a masura presiunea arteriale, otoscopul este unul dintre principalele instrumente care simbolizeaza practica medicinii generale. Intr-adevar, acest instrument medical este utilizat adesea de medici pentru a observa starea canalului auditiv extern al pacientului.

Un otoscop este, deci, un instrument medical folosit pentru a examina canalul urechii externe, dar si pentru a observa nasul sau gatul. Acest dispozitiv medical este folosit de medici generalisti, specialisti ORL, pediatri, medici veterinari, medici de urgenta, specialisti in proteze auditive.

Aceasta practica de observare a zonelor mai putin accesibile ale sistemului nostru auditiv, in special canalul extern si timpanul, se numeste examen otoscopic sau otoscopie. Acest instrument de diagnostic ofera depistarea diferitelor boli si infectii ale urechii, cum ar fi otita externa sau prezenta unui corp strain. Dispozitivul auditiv denumit otoscop ofera o vizibilitate buna cu o imagine clara si luminoasa a canalului urechii. Pentru a obtine o examinare exacta, trebuie sa fiti echipat cu cel mai bun otoscop. Exista o gama larga disponibila, iar la hmdmedical.uk.com puteti sa alegeti cel mai bun dispozitiv pentru a privi urechile. Pentru a satisface diferitele nevoi ale cadrelor medicale, gasiti cele mai bune otoscoape, precum Firefly high resolution video, la hmdmedical.uk.com.

Cum sa alegeti otoscopul? Ce lumina de otoscop sa alegeti pentru o examinare optima?

Iluminatul este primul criteriu de luat in considerare inainte de a alege un dispozitiv de examinare otoscopica (otoscope equipment – in limba engleza). Iluminarea adecvata optimizeaza vizibilitatea canalului urechii pentru practicienii care pot astfel examina mai usor urechea pacientului. Noi va recomandam modelul Firefly high resolution video, insa trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri diferite de otoscoape de urechi:

Otoscoape cu halogen: constau dintr-un bec situat in capul dispozitivului pentru a permite iluminarea directa a canalului urechii. Acest tip de dispozitiv respecta contrastele si ofera o proiectie omogena a luminii prin evidentierea fidelitatii culorii care permite un diagnostic precis si clar. Este un bec incandescent care are calitatea de a avea o lumina destul de calda. Singurul dezavantaj este ca becul plasat in capul otoscopului blocheaza o parte a campului vizual al practicantului.

Otoscoape cu fibra optica: cu aceste modele veti avea iluminat de inalta performanta, fara umbra sau reflectie. Sursa de lumina a otoscopului este amplasata in manerul bateriei si nu in capul dispozitivului pentru a avea un camp vizual complet clar. Otoscoapele Heine, disponibile la hmdmedical.uk.com, au avut un succes deosebit, in special cu otoscopul Heine mini 3000, datorita designului sau ergonomic si modern. Acesta ofera vizibilitate si stralucire neobstructionate pentru un diagnostic fiabil.

Otoscoape cu sistem LED: se bazeaza pe acelasi principiu ca si dispozitivele anterioare, dar luminozitatea este mult mai mare decat cea oferita de iluminarea cu halogen. Datorita consumului redus, iluminarea cu LED este de doua ori mai puternica si ofera autonomie pe termen lung. Unele dispozitive LED va vor oferi o redare excelenta a culorilor, chiar si in infrarosu. Un astfel de otoscop este Firefly DE550 Video. Acest tip de instrument face posibila observarea membranei timpanice prin stocarea simultana a imaginilor canalului urechii. Datele salvate pot fi transferate cu usurinta la pacient sau la alte birouri. Rezolutia ridicata a imaginii si capacitatea sa de zoom sunt utile pentru instruirea in patologiile urechii, iar optica sa ofera o viziune de doua ori mai mare decat un otoscop traditional.

Caracteristicile acestui otoscop sunt:

- Observare video de inalta rezolutie in timp real direct pe computer;

- Usor de utilizat;

- Sistem de iluminare LED iar luminozitatea este reglabila;

- Calitate imaginii este extrem de ridicata;

- Este posibila inregistrarea foto si video;

- Bateria este integrata si garanteaza aproximativ 3 ore de functionare continua;

- Aproape toate functiile (reglarea luminozitatii, imaginile fotografice etc) pot fi manipulate direct din manerul otoscopului;

- Distanta de transmisie pentru modelul DE550 (cu receptor USB fara fir) este de aproximativ 5 metri.

Pe langa iluminarea care garanteaza o vizibilitate buna, marirea imaginii ajuta la o observare mai clara a interiorului urechii. Lentila de marire va ajuta medicul sa examineze mai bine pacientul. Acest tip de otoscop este foarte apreciat de profesionistii din domeniul sanatatii pentru marirea optica de 15x-50x care va vor oferi toata vizibilitatea necesara. In plus, aceste otoscoape sunt rezistente la socuri si design-urile lor le fac a fi usor transportabile.

Alegeti speculumul potrivit pentru otoscop

Alegerea unui speculum nu trebuie tratata cu dezinteres. Speculumul trebuie ales in functie de utilizarea sa. Ce este un speculum? Este un tub de plastic in forma de palnie, asezat pe o sursa de lumina (otoscopul) care este introdus in canalul auditiv al urechii, permitand examinatorului sa priveasca canalul urechii si tamburul urechii. Canalul auditiv incepe de la deschiderea circulara a urechii si continua pe o distanta de aproximativ 2 cm si jumatate pana la timpan sau membrana timpanica. Folosind acest instrument de vizualizare, un clinician poate vedea prin speculum diferite probleme ale canalului urechii, acumularea de ceara, perforarea timpanului, obiecte straine si alte probleme.

Exista o varietate speculum potrivite pentru adulti, copii sau chiar veterinari pentru a avea un diagnostic fiabil. Puteti opta pentru un speculum de unica folosinta, care ar trebui aruncat imediat dupa auscultare. Acest tip de speculum este potrivit pentru un standard ridicat de igiena. Puteti gasi aceste dispozitive in mai multe diametre.

Un speculum din otel inoxidabil este reutilizabil si este potrivit pentru a fi utilizat pe termen lung. Acesta insa trebuie curatat si dezinfectat dupa fiecare utilizare. Fiecare speculum trebuie sa se adapteze modelului otoscopului pentru o examinare eficienta!

„Coronavirusul își manipulează gazda”. Descoperire uluitoare despre Covid-19! Ce efecte produce în corp... De ce e greșit să ții ouăle pe ușa frigiderului! Avertismentul dat de medici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x