Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Primele semne ale cancerului în organism. Mergi imediat la medic dacă ai aceste simptome

Cancerul nu este o boală „tăcută”. Febra, oboseala, pierderea în greutate, sunt doar câteva dintre semnele pe care ni le dă organismul atunci când este bolnav. Dacă aveți aceste simptome, ar fi bine să mergeți cât mai repede la un medic.

simptome cancer

hepta.ro

Cancerul nu este o boală „tăcută”. Febra, oboseala, pierderea în greutate, sunt doar câteva dintre semnele pe care ni le dă organismul atunci când este bolnav. Dacă aveți aceste simptome, ar fi bine să mergeți cât mai repede la un medic.

Atunci când vine vorba de boli, în special de cancer, șansele de recuperare cresc cu cât este descoperită mai devreme. Ce simptome ar trebui să ne trimită imediat la medic?

SIMPTOME CANCER - PIERDEREA ÎN GREUTATE

Nu vorbim de orice pierdere în greutate. Atunci când vrem să slăbim și urmăm un regim alimentar strict, modificările ce apar pe cântar nu sunt o cauză de îngrijorare. În schimb, o pierdere în greutate mai mare de 5 kilograme, fără vreun efort din partea noastră, poate un simptom al cancerului de pancreas, de stomac, de esofag sau de plămâni.

SIMPTOME CANCER - FEBRĂ

Febra nu este un simptom al unui cancer în formare. Aceasta apare abia după ce cancerul s-a extins în corp. Marea majoritate a pacienților bolnavi de cancer prezintă acest simptom, în special în urma tratamentului, ce poate afecta sistemul imunitar, lăsând organismu vulnerabil în fața infecțiilor.

Febra poate fi un simptom precoce al cancerului doar când vine vorba despre leucemii și limfoame.

SIMPTOME CANCER - OBOSEALA

Un alt simptom ce prevestește cancerul este oboseala extremă. Oboseala poate fi un simptom al cancerului de colon sau de stomac, al leucemiilor sau al altor forme de cancer ce produc pierderi de sânge.

SIMPTOME CANCER - DUREREA

Cancerul osos și cancerul testicular sunt însoțite de durere. Dacă niciun tratament nu poate calma o durere de cap, poate fi semnul unei tumori cerebrale. Durerea de spate poate fi un simptom al cancerului de colon, de rect sau de ovar.

SIMPTOME CANCER - MODIFICAREA CULORII PIELII

Hiperpigmentarea, colorarea în galben a pielii și a ochilor și creșterea excesiă a părului pot fi, și ele, simptome ale diverselor forme de cancer.

SIMPTOME CERTE DE CANCER

SIMPTOME CANCER - RĂNI CE NU SE VINDECĂ

Un simptom al cancerului de piele pot fi rănile ce nu par să se închidă. O rană în cavitatea bucală poate fi semnul unui cancer oral mai frecvent în rândul fumătorilor, a celor care mestecă tutun sau consumă alcool.

SIMPTOME CANCER - SÂNGERĂRI

Sângerările spontane pot fi simptome ale cancerului atât în fază incipientă , cât și avansată. Tusea cu sânge este un simptom al cancerului de plămâni.

SIMPTOME CANCER - NODULI

Cancerul de sân și cancerul testicular pot fi depistate prin palpare. Orice nodul descoperit trebuie să fie motiv de prezentare urgentă la medic.