Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Psihologie: Interpretarea peisajelor din vise

Visele in care apar peisaje vii, colorate, din natura sunt mai greu de uitat. Specialistii in stiinta viselor, numita onirologie, au demonstrat ca un anumit tip de peisaje care ne apar in vise pot oferi numeroase informatii despre starea noastra de sanatate si despre cea psihica.

Imagini cu campii inverzite

In cazul in care visam o campie intinsa, insorita si viu colorata in verde inchis, unde nu se vede nimic in afara de iarba, se poate spune ca stam foarte bine cu sanatatea si in special cu cea a plamanilor si inimii. Daca insa pe acest peisaj nesfarsit de verde ne simtim singuri sau rataciti si ne temem de ceva, exista o problema legata de echilibrul nervos.

Cei care se viseaza singuri pe o campie, intr-un peisaj de vara insorit, au in acea perioada o frica de ceva anume, despre care se tem sa vorbeasca. Astfel de vise apar atunci cand suntem nesiguri ca vom reusi sa facem ceva, atunci cand ne indoim de onestitatea unei persoane sau cand banuim ca am putea fi inselati.

In unele cazuri mai rare, aceste vise pot fi asociate cu inceputul unei usoare nevroze in care apare teama de spatii deschise sau de aglomeratie. In situatia in care pe campia verde insorita apar oameni, interpretarea este diferita. Daca apare o persoana indragita sau pe care o iubim, visul anunta dorinta de a primi mai multa dragoste de la cei apropiati si teama de singuratate.

Daca apare o persoana indragita la distanta mare sau fugind, visul demasca neincredere in sine si in oameni, dar si frica de comunicare sincera cu cei apropiati. In unele cazuri, aceste vise apar atunci cand cea sau cel care a visat a facut o greseala, a spus un mic neadevar si se simte vinovat si stresat de consecintele faptei sale.

Peisaje insorite montane

Daca visam munti si pasuni intinse, putem spune ca suntem echilibrati din punct de vedere emotional. Aceasta inseamna ca in urmatoarele 5-6 zile sau chiar mai mult vom sti sa ne tinem in frau timiditatea excesiva, furia si chiar agresivitatea. In cazul in care visam munti impaduriti, putem spune ca avem nevoie de mai multa actiune, activitate, pentru a ne echilibra psihic.

Visele de acest gen care se repeta pot demasca aparitia perceptiei monotoniei legata de viata de cuplu sau la serviciu. Acest vis, daca se repeta, este un important semnal ce reclama stresul provocat de monotonie, care poate conduce la grave probleme de cuplu, dar si in activitatea profesionala.

Visul cu munti stancosi insoriti apare mai ales atunci cand nevoia de schimbare ne domina atat in ceea ce priveste viata de cuplu, cat si in alte aspecte ale activitatii noastre.

In cazul in care visam mai frecvent munti foarte semeti, inalti, stancosi, dar insoriti, demonstreaza necesitatea de a ne dovedi suprematia in fata celor din jur si mai ales in fata celor care se considera superiori fata de noi. Aceste vise demasca totodata si o crestere a agresivitatii. Din acest motiv, in zilele ce urmeaza acestui tip de vis este important sa incercam sa ne descarcam tensiunea nervoasa altfel decat prin agresivitate verbala sau violenta.

Lanuri de grau

Atunci cand ne visam intr-un lan de grau insorit in care suntem singuri putem spune ca echilibrul nostru psihic este perfect si suntem pregatiti pentru a da piept cu oricare fel de problema. Daca lanul de grau ne inspaimanta, este vorba de o oboseala nervoasa accentuata.

Visul lanurilor de porumb

In cazul in care visam de cel putin trei ori ca intram intr-un lan de porumb insorit, este vorba de o usoara oboseala nervoasa. Visul demasca o mai mare nevoie de somn neintrerupt de noapte si de mai mult calm si echilibru in toate activitatile pe care le desfasuram, mai ales in primele 4-5 ore dupa trezirea de dimineata.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: sumitkumawat.deviantart.com

Recomandari