- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
În momentul în care auziți cuvântul „masaj”, cel mai probabil mintea vă fuge la un moment relaxant întins pe o masă specială pentru tratamente de masaj sau poate la unul dintre acele fotolii aflate în toate centrele comerciale, care vă pot oferi câteva minute de plăcere în schimbul unei sume de bani. Ei bine, un scaun de masaj este puțin diferit de aceste două variante menționate.
Istoria și evoluția unui scaun de masaj
Scaunele de masaj au apărut pentru prima oară pe piață în timpul anilor `80. Totuși, pe piața din România sunt un lucru relativ nou, întrucât și-au făcut apariția abia după anii 2000. Acesta este motivul principal pentru care piața scaunelor de masaj este în plină dezvoltare și evoluție în țara noastră și încearcă să se ridice la standardele românilor atât pentru mediul de acasă, cât și pentru cel din exteriorul casei, la birou sau chiar la cumpărături sau la saloanele de înfrumusețare.
Diferențe între un scaun de masaj și un fotoliu de masaj
După cum probabil vă închipuiți deja, scaunele de masaj sunt un tip de scaune mai mari decât cele obișnuite, dar în mod cert mai mic decât fotoliile de zi cu zi. Forma este una extrem de importantă – este necesar ca un scaun de masaj să aibă o formă ergonomică, rolul acesteia fiind de a putea corecta poziția spatelui. De asemenea, un scaun de masaj, prin denumirea sa, trebuie să aibă capacitatea de a oferi masaj . Masajul este oferit prin vibrațiile de diferite intensități pe care scaunul le produce, dându-se impresia de o senzație de masaj.
Unde vă puteți întâlni cu un scaun de masaj?
Acestea sunt folosite cel mai adesea în cadrul birourilor. Munca la birou este o muncă sedentară, poate afecta coloana vertebrală și poate oferi dureri de spate sau de gât, iar în cazul în care trebuie să stați peste program la birou, un scaun de masaj vă poate ușura foarte mult munca. Scaunele de masaj sunt uneori folosite și în saloane de înfrumusețare, însă nu pentru toți clienții. Dacă vă duceți și optați pentru un tratament de lungă durată sau de vopsire (procedeu ce necesită mult timp), tuns și coafat și sunteți nevoiți să stați mai bine de 4 ore pe scaunul salonului, există posibilitatea de a beneficia de un tratament special și de a avea privilegiul să vă așezați pe un scaun de masaj.
Una dintre cele mai evidente diferențe între un scaun de masaj și un fotoliu de masaj este practicabilitatea. După cum v-am prezentat deja, scaunele de masaj au funcții de bază, mult mai simplu, cu o intensitate ceva mai scăzută. Prin urmare, acestea ne permit să mai facem și alte lucruri în timp ce ne bucurăm de puțină relaxare – să lucrăm la calculator, să vorbim la telefon, să citim etc. Aceste lucruri sunt mai greu de realizat pe un fotoliu, iar dacă acesta necesită și așezarea capului pe spatele spătarului, realizarea altor lucruri devine imposibilă. Când vă achiziționați un scaun de masaj ar trebui să știți că acesta vă va oferi masaj doar la nivelul spatelui și poate, pentru un cost suplimentar și puțină tehnologie, chiar și la nivelul picioarelor.
Totodată, un scaun de masaj este o alegere mai practică pentru o casă mică. Dacă vă doriți să vă bucurați de câteva momente de relaxare în propria casă, în timp ce stați la birou și mai răspundeți la un mail sau mai faceți niște cumpărături online, scaunul de masaj este alegerea perfectă pentru dumneavoastră. Luați în calcul și faptul că un scaun de masaj, spre deosebire de un fotoliu de masaj, necesită niște costuri mai reduse.
Mănâncă din trei în trei ore și slăbește cu ochii pe ceas! Dieta recomandată tuturor poficioșilor... Cauzele infecției urinare și tratamentul...