Apoi, daca nu stii ce alimente sa alegi, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, iti propune sa optezi la pranz pentru alimente bogate in proteine animale, dar cu un continut scazut de lipide.
Asadar, alegeti carne de pasare: pui, curcan, struc, prepelita. Indicate sunt si alimentele ce contin proteine vegetale si glucide complexe: linte, fasole, mazare, fasole teci, morcov, vinete, broccoli, varza. Evitati bauturile alcoolice! In locul acestora, puteti alege apa minerala naturala, ceai verde sau negru, cafea.
PRANZ DE POST
- salata de andive;
- 200 g tofu (branza de soia) asezonata cu sos de soia, tamarind;
- apa minerala naturala cu suc de lamaie sau ceai verde.
PRANZ IDEAL
- 200 g carne de pasare inabusita, grilata;
- 200 g (1 bol) de legume la gratar (vinete, dovlecei, ardei) sau morcovi, broccoli la abur;
- apa minerala naturala, ceai verde, cafea neagra filtru.
ALTE RECOMANDARI:
- supele: supe cu carne, supe-creme, supe de legume;
- sandvisurile: cu ton, pui si cu paine din macinis total;
- legume preparate la abur: broccoli, cartofi, mazare, ciuperci.
NU SARI PESTE MASA DE PRANZ!
Te gandesti ca, daca sari peste masa de pranz, nu te ingrasi! Gresit! Pentru ca, de fapt, renuntand la pranz, cu certitudine spre seara ti se va accentua senzatia de foame si vei manca mai mult.
Gresit este si sa inlocuiesti pranzul cu o gustare. Deoarece stomacul va cere si mai multa mancare, fiind stimulat sa produca sucurile gastrice care provoaca senzatie de arsura, gastrita sau chiar ulcer. Gustarile formate din biscuiti, covrigei sau produse de patiserie nu fac decat sa creasca apetitul!
Citeste si Jurnalul National
sursa foto: sheknows.com