Antena Căutare

Stimuleaza-ti imunitatea cu plante medicinale!

Daca te intrebi de ce te imbolnavesti mai repede decat alte persoane, de ce esti primul care raceste, sufera de infectii frecvente, fie ca e vorba de cele urinare sau ale ochilor, te confrunti cu gingii care sangereaa si eruptii ale pielii, toate aceste simptome duc catre o cauza comuna: imunitate scazuta.

De ce ne scade imunitatea?


O persoana stresata se vindeca mai greu de anumite boli decat cele relaxate, stresul fiind unul dintre principalii factori care duc la scaderea imunitatii. Stresul provoaca si insomnii, fiind un alt factor ce slabeste rezistenta organismului. Insomnia este una dintre cele mai intalnite tulburari de sanatate, regasite in special in randul femeilor.

Articolul continuă după reclamă

Consecintele abuzului de antibiotice si ale tratamentelor frecvente sunt distrugerea florei intestinale, scaderea imunitatii si dezvoltarea rezistentei la antibiotice. Consumul mare de zahar, sub toate formele, incluzand mierea si siropul, blocheaza raspunsul sistemului imunitar.

Mediul inconjurator poate fi un alt inamic al imunitatii. Poluarea atmosferica, mediu de lucru toxic, diversi solvanti, metale grele) afecteaza capacitatea organismului de a se detoxifia, regenera si revitaliza.

Plante care te feresc de boli

Un prim pas este schimbarea alimentatiei, prin includerea de legume, fructe si cereale integrale care ajuta la intarirea imunitatii. Daca agentii patogeni sunt in cantitati mici, sistemul imunitar face fata atacului. Exista insa situatii cand acesta este depasit, slabit si are nevoie de ajutor.

Plantele medicinale sunt cele mai eficiente remedii cunoscute care stimuleaza imunitatea, fiind utile in prevenirea infectiilor si grabind recuperarea pacientilor cu imunitatea scazuta. Unele au actiune imunomodulatoare demonstrata (echinacea, astragalus, androraphis, sovarv, uleiul esential de ti-tree), altele revitalizeaza acest sistem extrem de important rezultand efectul tonic si adaptogen (ginseng, scortisoara, usturoi).

•Echinacea - este una dintre cele mai cunoscute si utilizate plante cu proprietati imunostimulente si ajuta la reducerea simptomatologiei si a duratei perioadei acute a infectiilor respiratorii.

•Andrographis paniculata - e o planta antiinflamatoare, antibacteriana, cu efecte antivirale, despre care cercetatorii au demonstrat ca ofera protectie impotriva cancerului si previne formarea cheagurilor de sange, fiind si hepatoprotector foarte bun.

•Gheara matei - este o liana cataratoare, originara din Peru, care stimuleaza activitatea celulelor imunitare in confruntarea cu agentii patogeni. Aceasta planta ajuta in prevenirea bolilor infectioase de origine bacteriana si virala, artrite reumatoide si alte afectiuni reumatice articulare, boli alergice, herpes genital, candidoze generalizate.

•Astragalus membranaceus - este o planta originara din Mongolia si unele zone ale Chinei, ce stimuleaza productia naturala de interferon (substanta care impiedica dezvoltarea virusurilor) a organismului.

•Usturoiul - a fost utilizat inca din Antichitate, impreuna cu ceapa si ridichiile, pentru prevenirea bolilor contagioase. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic, alaturi de continutul apreciabil de seleniu, cu efect puternic antioxidant.

Citeste si Revista Felicia!

Incarca-te cu energie!... Top 7 alimente antistres...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie Miercuri, 08.01.2025, 10:11
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x