Prima masă a zilei este cea mai importantă, de aceea un mic dejun echilibrat ar trebui compus din alimente bogate în fibre și proteine. Astfel, substanțele nutritive se transformă în energie, nu în depozite de grăsime, senzația de sațietate persistă de-a lungul întregii zile, iar sistemul digestiv funcționează la cote maxime.
Pentru a prepara un mic dejun care ajută la pierderea kilogramelor acumulate, mai ales după Sărbători, iată de ce ai nevoie, potrivit sanatate.bzi.ro:
- 2 linguri de fulgi de ovăz;
- 300 ml de kefir (sau iaurt cu puține grăsimi)
- câteva prune uscate;
- 1 linguriță de semințe de in măcinate;
- 1 linguriță cacao.
Mod de preparare
Cu o seară înainte, se toarnă 100 ml de apă clocotită peste prune. Se acoperă pentru 5-10 minute, după care se așteaptă să se răcească.
Se pun fulgii de ovăz, semințele de in și cacaoa într-un vas încăpător, după care se adaugă iaurtul amestecând ingredientele foarte bine. Se taie prunele și se pun în bol. Preparatul se pune la frigider și se consumă dimineața.