Live acumObservator 16
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Turmeric şi miere supranumit "cel mai eficient antibiotic natural" împotriva răcelii și gripei

Cum tocmai s-a declarat epidemie de gripă în România am cules informaţii despre mixul dintre miere şi turmeric. Indienii folosesc des medicina naturistă (plante, fructe, flori, condimente) pentru ameliorarea şi tratarea unor afecţiuni.

Turmeric şi miere supranumit "cel mai eficient antibiotic natural"

Tot de la ei vine şi aşa numitul "cel mai puternic antibiotic natural", turmeric şi miere. Combinaţia este folosită des pentru ameliorarea simptomelor răcelii şi gripei, dar şi a unor alergii.

Indienii în medicina Ayurvedică, dar şi chinezii în vechea medicină chineză au multe remedii şi tratamente în care folosesc turmericul şi mierea - împreună şi separat. Turmericul şi mierea pot fi folosite ca remedii pentru răceală, tăieturi minore, probleme de digestie.

Cum ne luptăm cu gripa. Remedii și sfaturi importante de la medici: "Mall-urile și spațiile închise sunt extrem de periculoase"

Proaspăt sau uscat, turmericul are efecte multiple asupra sănătăţii

Turmericul poate fi folosit atât în stare proaspătă cât şi uscat sub formă de pudră. Curcuminoizii sunt ingredientele care fac din turmeric, un frate al ghimbirului - o rădăcină cu rol antibiotic, antioxidant, antibacterian, antifungic, antiinflamator.

De asemenea, compuşii din turmeric stimulează buna funcţionare a aparatului digestiv, reduc durerea. Turmericul este pus şi în categoria condimentelor ce protejează împotriva celulelor cancerigene. Persoanelor anxioase, turmericul le poate fi de folos, căci are şi un efect liniştitor.

Mierea - ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor

Mierea este considerată un antibiotic natural în toata Europa. Adepții medicinei naturiste spun că mierea ar trebui folosită încă de la primele semne ale unei infecții, dar și că merge direct la rană și că poate fi aplicată direct pe tăieturile superficiale.

De asemenea, persoanele care folosesc regulat miere şi au un stil de viaţă echilibrat şi fac mişcare nu au probleme de greutate.

Mai este cunoscută şi că ameliorează simptomele de răceală. În majoritatea siropurilor de tuse puteţi vedea că unul dintre ingrediente este mierea, cunoscută pentru rolul său calmant. O linguriţă de miere este de ajutor pentru calmarea crizelor de tuse.

Cum se prepară siropul de miere şi turmeric - reţetă

Cea mai simplă reţetă! Se pune un sfert de cană de miere,1 lingură de turmeric măcinat şi se amestecă. Se lasă acoperită la temperatura camerei, iar de 3 ori pe zi se ia câte o jumătate de linguriţă. Mixul are efecte benefice asupra răcelii, gripei, dar şi a alergiilor.

Toate femeile aflate în perioada premenopauzei ar trebui să consume asta

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro