MAI PUTINE CALORII
Pentru ca este rezistent la temperaturi inalte, ceea ce inseamna ca nu se descompune la temperaturi de peste 190 de grade Celsius, uleiul de palmier este cel mai potrivit pentru prajeli. Insa, pentru ca alimentele prajite nu sunt tocmai recomandate de medici, puteti folosi uleiul de palmier pentru prepararea alimentelor la cuptor.
Un alt motiv pentru care specialistul nostru recomanda uleiul de palmier o sa ii incante pe cei carora le plac cartofii prajiti si totusi i-au exclus din dieta. Ei bine, uleiul de palmier penetreaza si imbiba mai putin cartoful. Ceea ce inseamna mai putine calorii, dar si mai putine substante toxice.
Iata si un pont pentru gospodine. Uleiul de palmier permite prajirea mai multor alimente in acelasi recipient fara ca acestea sa ia mirosul unul de la altul.
CANTITATEA RECOMANDATA SI CONTRAINDICATII
In ceea ce priveste cantitatea zilnica recomandata, aceasta nu trebuie sa depaseasca 50 g. Insa specialistul nostru mentioneaza ca optim ar fi 20-30 g zilnic. Restul pana la 50 g ar trebui asimilat din uleiul de masline si uleiul de floarea-soarelui.
Contraindicatiile sunt putine. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune ca trebuie sa ne cunoastem foarte bine starea de sanatate, iar in cazul in care avem unele afectiuni gastrointestinale sa evitam uleiul de palmier. Totodata, specialistul nostru atrage atentia persoanelor obeze sa nu depaseasca doza zilnica de 50 g de lipide. Insa aceasta cantitate de lipide nu se asimileaza doar din uleiul de palmier, ci si din unt, din ulei de masline, ulei de floarea-soarelui.
Continut:
- 44% acid oleic
- 10% acid linoleic
- 40% acid palmitic
- 5% acid stearic
Citeste jurnalul.ro
Exercitii pentru brate frumoase... Ce mancam la micul dejun?...