Un raport recent realizat de Eurostat a relatat faptul ca mai mult de jumatate din populatia Europei sufera de povara kilogramelor in plus. Din cauza scaderii pretului la alimente bogate in calorii riscul obezitatii a sporit considerabil in tarile din Uniunea Europeana.
In comparatie cu statele din afara UE, europenii au cumparat carnuri si produse lactate in cantitati mai mari. Pe parcursul studiului, expertii au studiat obiceiurile dietetice ale persoanelor din Portugalia inainte si dupa aderarea acestei tari la Uniunea Europeana. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca portughezii consumau alimente mult mai sanatoase inainte de 1986 iar dietele lor erau bazate pe peste si ulei de masline.
Pedro Marques-Vida, coordonatorul studiului, a declarat: „In urma aderarii la Uniunea Europeana, preturile produselor din carne si lapte au fost reduse in tari precum Italia, Franta, Germania si Portugalia. Drept consecinta, a crescut riscul obezitatii pentru acesti cetateni."
Sursa / Foto: dailymail