Căutare Live

VIDEO! Atentie la produsele de la plafar!

Ceaiuri in loc de medicamente? Pare mult mai bine, dar s-ar putea sa va inselati. Ceaiurile, semintele, infuziile si tincturile sunt exact ca medicamentele, chiar daca sunt naturale. Pe de-o parte, ne insanatosesc, dar, pe de alta, ne pot imbolnavi daca nu stim cum sa le luam.


De exemplu, ceaiul de lemn dulce e utilizat de mamici in tratarea colicilor la copii. Are un prospect pe care apare doar modul de administrare - niciun cuvant despre posibilele efecte secundare. Pe moment, durerile bebelusui dispar, insa daca este folosit prea des, duce la probleme serioase atunci cand copilul ajunge la pubertate.

Fara opinia unui doctor, putem gresi

Un alt produs: semintele de in - sunt folosite pentru tratarea constipatiei cronice. Specialistii spun ca abia dupa ce se tin in apa, semintele se inghit, fara lichid. De la vanzatoare, s-ar putea sa auziti invers.

Lista e lunga. Spre exemplu, ceaiul de podbal, folosit ca antiinflamator, poate distruge irevesibil ficatul daca e luat mai mult de patru, cinci saptamani pe an. La fel de periculoasa pentru ficat e si radacina de tantaneasa, folosita pentru tratarea ulcerului gastric.

Sunt sute de plante care ne pot trata bolile. Dar, ne pot imbolnavi si mai rau daca nu stim cum sa le luam. Iar pe prospecte, nicio vorba despre contraindicatii sau efecte secundare.

Sursa foto: alsafaherbal.com

Studiu: Cafeaua scade riscul aparitiei cancerului de piele... Diagnostic: "bolnav inchipuit"...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri