- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Inca din timpul Primului Razboi Mondial, ozonul a fost folosit pentru tratarea ranilor, a cangrenelor, dar si pentru diminuarea efectelor armelor chimice. Datorita efectelor sale antioxidante si antiseptice dovedite, ozonul omoara aproape instantaneu virusuri, bacterii, fungi, paraziti.
Spre deosebire de alte medicamente si terapii, tratamentul cu ozon nu are actiune doar asupra unei singure "tinte", ci actioneaza asupra unei largi varietati de celule.
Cei care au un sistem imunitar slabit pot apela cu incredere la ozonoterapie. Cu ajutorul acesteia putem activa circulatia sangvina si de asemenea putem elimina mai multe toxine din organism. Ozonoterapia mai poate fi folosita in afectiunile neurologice sau la intinerirea tesuturilor, dar si pentru infrumusetare, la tratarea ridurilor, chiar ridurilor adanci, in tratamentul celulitei, a acneei, in tratamentul bolilor varicoase si a alopeciei, adica a caderii parului.
In cazul celor care au sistemul imunitar slabit, ozonoterapia se poate face cu ajutorul perfuziilor. O cantitate mica de sange este scoasa din organism. Ea este apoi reintrodusa in circulatie, dupa ce sangele a fost ozonat.
In ultima perioada, terapia este folosita si in dermatologie. Se administreaza fie prin injectii subcutanate, fie prin impachetari cu substante ozonate. Ea ajuta, de asemenea si in cazul hepatitelor si a diabetului.
Terapia cu ozon o putem asemui unei plimbari la munte. Ozonul are in compozitie trei atomi de oxigen nu il face toxic pentru organism. Bineinteles, decat daca nu este administrat in cantitati foarte mari.
Contraindicatiile sunt doar pentru pacientii care au statusuri hemoragice, care au hipertensiune, mai mare de 160, cei cu hipertiroidie sau cu tromboze.