Căutare Live

VIDEO! Ozonul, o veritabila sursa de sanatate

Despre ozon, multi dintre noi stim ca se gaseste doar in stratosfera, adica undeva la 30 de kilometri de suprafata pamantului si ca ne protejeaza de razele puternice ale soarelui. Acest gaz este folosit insa si ca metoda de tratament pentru diferite afectiuni. Ozonoterapia este o procedura medicala intrata de curand in Romania, desi in occident este aplicata cu succes de peste 40 de ani.

Inca din timpul Primului Razboi Mondial, ozonul a fost folosit pentru tratarea ranilor, a cangrenelor, dar si pentru diminuarea efectelor armelor chimice. Datorita efectelor sale antioxidante si antiseptice dovedite, ozonul omoara aproape instantaneu virusuri, bacterii, fungi, paraziti.

Spre deosebire de alte medicamente si terapii, tratamentul cu ozon nu are actiune doar asupra unei singure "tinte", ci actioneaza asupra unei largi varietati de celule.

Cei care au un sistem imunitar slabit pot apela cu incredere la ozonoterapie. Cu ajutorul acesteia putem activa circulatia sangvina si de asemenea putem elimina mai multe toxine din organism. Ozonoterapia mai poate fi folosita in afectiunile neurologice sau la intinerirea tesuturilor, dar si pentru infrumusetare, la tratarea ridurilor, chiar ridurilor adanci, in tratamentul celulitei, a acneei, in tratamentul bolilor varicoase si a alopeciei, adica a caderii parului.

In cazul celor care au sistemul imunitar slabit, ozonoterapia se poate face cu ajutorul perfuziilor. O cantitate mica de sange este scoasa din organism. Ea este apoi reintrodusa in circulatie, dupa ce sangele a fost ozonat.

In ultima perioada, terapia este folosita si in dermatologie. Se administreaza fie prin injectii subcutanate, fie prin impachetari cu substante ozonate. Ea ajuta, de asemenea si in cazul hepatitelor si a diabetului.

Terapia cu ozon o putem asemui unei plimbari la munte. Ozonul are in compozitie trei atomi de oxigen nu il face toxic pentru organism. Bineinteles, decat daca nu este administrat in cantitati foarte mari.

Contraindicatiile sunt doar pentru pacientii care au statusuri hemoragice, care au hipertensiune, mai mare de 160, cei cu hipertiroidie sau cu tromboze.Hula Hoop si trambulina, alternativa distractiva la antrenamentele cardio... Top 5 motive care iti pot afecta rezultatele dietei...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri