Căutare Live

Vine canicula. Câtă apă trebuie să bem

Ați obervat vreodată că atunci când ne este cald, se instalează rapid senzația de sete? Ei bine, aceasta este o reacție normală a organismului, la care trebuie să fim foarte atenți. În continuare, vom vorbi despre simptomele deshidratării și vă vom spune câtă apă trebuie să beți pentru a face față valului de căldură care se îndreptă spre noi.

Vine canicula. Cata apa trebuie sa bem

pexels.com

Ați obervat vreodată că atunci când ne este cald, se instalează rapid senzația de sete? Ei bine, aceasta este o reacție normală a organismului, la care trebuie să fim foarte atenți. În acest caz, setea este felul corpului nostru de a ne transmite că are nevoie de mai multă apă pentru a putea face față căldurii. În continuare, vom vorbi despre acest fenomen, despre simptomele deshidratării și vă vom spune câtă apă trebuie să beți pentru a face față valului de căldură care se îndreptă spre noi.

Organismul are nevoie de apă pentru a face față caniculei

Ca orice mașinărie, corpul nostru are o temperatură optimă de funcționare. Când ne supraîncălzim, există câteva metode prin care ne întoarcem la pragul de confort. Întâi, ni se dilată vasele de sânge, mai ales la nivelul pielii. Astfel, căldura poate fi scoasă din interiorul organismului. Apoi începem să transpirăm. Evaporarea transpirației de pe piele are efect răcoritor, ajutând la scăderea temperaturii corpului. Dar, așa cum probabil bănuiți, transpiratul în exces poate cauza deshidratare.

Temperaturile caniculare vin cu pași repezi spre noi. Munca sau sportul în aer liber se dovedesc a fi periculoase în această perioadă tocmai din cauza deshidratării. Acum, mai mult ca oricând, este important să avem în permanență sticla cu apă lângă noi pentru că este cel mai simplu și eficient mod în care putem înlocui lichidele pierdute prin transpirație.

Te-ar putea interesa și:

Cum ne dăm seama dacă avem nevoie de mai multă apă?

Primul semn clar este tocmai senzația de sete. Gura uscată, cleioasă, este deja un indicator că ne îndreptăm spre deshidratare.

Oboseala, „sfârșeala”, lipsa puterii de concentrare sunt și ele semne că rezervorul este aproape gol. Veți observa modificări ale culorii urinei (devine mai închisă), veți simți că parcă vi se înfundă ochii în orbite.

Sfaturi!

1. Începeți de dimineață! Studiile arată că un pahar de apă (la temperatura camerei) băut imediat după ce ne trezim, pe stomacul gol, are efecte benefice și asupra metabolismului.

2. Stabiliți un program. Luați o sticlă goală (de jumătate de litru) și fixați ore la care trebuie să o reumpleți, astfel încât, la sfârșitul zilei, să aveți minim 4 umpleri.

Citește și
colaj de imagini cu un barbat care sta intins in pat
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
colaj de fotografii cu anamaria vartolomei, denumita cea mai buna actrita in Franta
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

3. Beți apă după fiecare antrenament sau orice efort fizic.

4. Consumați cât mai mult fructe bogate în apă: pepene, piersici, nectarine etc.

DIETA VERII: Slăbești rapid zece kilograme, cât ai zice „re-gim”! E timpul să îți schimbi garderoba și să scapi de două ... Sănătate într-o cană. Beneficiile ceaiului de ghimbir...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri