Yoga pentru copii. Care sunt beneficiile

 

Yoga a devenit în ultimii ani o procedură tare interesantă, tot mai căutată, inclusiv în România. În plus este recomandată şi copiilor și are numeroase beneficii. Cursul pentru cei mici e uşor diferit de cel pentru adulţi, adică a fost special adaptat pentru ei.

Yoga ţine cont de personalitatea copilului, oferă echilibru, îmbunătăţeşte tonusul muscularface corpul mai flexibil, îmbunătățeste memoria.

Clasă de yoga în sala de sport de la şcoală. De ce nu?

"Este un opţional diferit de cele mai populare ore pe care le aleg părinţîi pentru copiii lor încă din ciclul primar. Şi unul dintre cele mai interesante. Caracterul copiilor poate fi modelat ușor la vârste de 4, 6 ani, 10 ani. Putem să îi învățăm principii de viață, concetrare, atenție, team spirit, spirit competitiv. Wi absorb foarte ușor și în același timp putem să ii învățăm modalități sănătoase să se relaxeze, să se destreseze pentru că și ei chiar dacă sunt copii și ei simt stres, și ei simt tensiune, nu își pot exprimă întotdeauna ceea ce simt în interior, emoțiile într un mod pozitiv și atunci noi creem un mediu sigur pentru ei atât prin practică de yoga, cât și prin practică de jocuri", explică unul dintre specialiști.

Pentru profesori misiunea nu e deloc uşoară.Trebuie să le stârnească interesul cursanţilor şi să-i menţină curioşi.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI