Dacă ai ales să porți lentile de contact pentru a-ți corecta problemele pe care le ai cu vederea, trebuie să știi că ai tras lozul câștigător. Ochii tăi vor fi mai sănătoși și mai puțini obosiți la finalul zilei, decât în cazul purtării ochelarilor de vedere, vei avea mai multă mobilitate și îți vei putea păstra fizionomia intactă.
Însă, ca să te poți bucura de o vedere impecabilă și să eviți total posibilele afecțiuni ale ochilor, e bine să cunoști secretele lentilelor de contact care ți se vor părea foarte interesante, pe care ți le vom prezenta în cele ce urmează.
Apa îți poate distruge lentilele
Probabil vei fi tentat măcar o dată să înlocuiești soluția specială pentru lentile cu apa de la robinet, mai ales în perioada verii, când zilele libere sunt mai numeroase decât în restul anului, iar tu pleci în deplasare, unde s-ar putea să uiți să iei flaconul cu soluția pentru curățarea lentilelor. Nu folosi apa pentru acest proces, pentru că s-ar putea ca efectele adverse să fie foarte grave pentru sănătatea ochilor tăi. Deși pare curată, apa, mai ales cea de la robinet, conține multe bacterii care, în contact cu globul ocular, s-ar putea să dea naștere la infecții serioase la nivelul ochilor. Mai mult decât atât, apa va schimba textura lentilelor, astfel încât vei fi nevoit să le schimbi mult mai devreme decât ar presupune termenul lor de valabilitate.
Lentilele de unică folosință sunt la fel de accesibile ca cele cu înlocuire lunară
Pe piață există mai multe tipuri de lentile de contact din care poți alege, în funcție de recomandările medicului oftalmolog, bazate pe stilul tău de viață. Astfel, ai la dispoziție varianta de a opta între lentilele zilnice, pe care le vei arunca după fiecare purtare, înainte de culcare, lentilele bilunare, adică cele cu înlocuire la două săptămâni, lentilele lunare, cele trimestriale și cele cu purtare extinsă, pe care le vei găsi aici: https://www.lentiamo.ro/lentile-de-contact-purtare-extinsa-continua.html. Dacă vei face un calcul, vei observa că prețul final la care vei ajunge este foarte apropiat, atât în cazul în care optezi pentru lentilele zilnice, cât și pentru cele cu purtare mai îndelungată, pentru că la acestea din urmă se mai adaugă și prețul soluției de curățare.
Glandele lacrimale cauzează uscarea lentilelor
Probabil știi deja că lacrimile produse în mod natural pentru lubrifierea ochilor conțin sare, iar cantitatea acesteia nu este deloc mică. Acesta este și motivul pentru care ai putea să-ți simți ochii uscați la finalul unei zile în care ai purtat lentile de contact. Pe scurt, glandele lacrimale asigură umezirea constantă a lentilelor, pe care rămâne depozitată sarea, după evaporarea apei din compoziția lacrimilor.
Nu ar trebui să dormi cu lentilele la ochi
Chiar dacă garanția lentilelor pe care le-ai ales este una care îți asigură o purtare îndelungată, specialiștii în medicina oculară recomandă ca măcar o dată la câteva zile să lași lentilele în soluția specială pe timpul nopții și să lași ochii să respire liberi. Vei observa cum roșeața ochilor și durerile oculare vor fi de domeniul trecutului.
Orice ai alege să porți, nu uita să ceri sfatul unui medic avizat, care te poate îndruma către cea mai bună soluție de corectare a vederii. Nu cumpăra niciodată lentile de contact „după ureche” și respectă întocmai instrucțiunile de utilizare ale lor, trecute pe prospectul cu care vin însoțite.
Cum ne protejăm pielea de afecțiunile cauzate de soare... Medicii au rămas fără cuvinte! Nu au mai văzut așa ceva! Ce cadou a putut să le facă o pacientă...