Antena Căutare

La ce trebuie sa fii atent daca te ocupi de constructii?

Exista produse care se folosesc in constructii si despre care probabil nu stiai ca prezinta anumite calitati care trebuie pastrate. Cum ar fi ca acel simplu beton, despre care pana si copiii au auzit, care este cel mai simplu si sigur material de constructie folosit de multa vreme.

La ce trebuie sa fii atent daca te ocupi de constructii?
La ce trebuie sa fii atent daca te ocupi de constructii?

Daca ai o firma de constructii si ai de gand sa te ocupi de beton in mod special, afla ca, in conditii optime, acest produs pe care l-ai ales are o viata infinita. Totusi, anumite conditii de mediu (ploaie, gheata sau substante chimice din aer), pot afecta grav integritatea structurii betonului.

Daunele, insa, pot fi reparate cu succes. Aceasta daca ai grija de impermeabilizarea betonului, deoarece proprietatile betonului depind de multi factori cu privire la material si tehnologia folosita. Ca orice alt material de constructie, si betonul corodeaza, iar cauzele se impart in fizice si chimice.

Ai grija la coroziune

Probabil nu mai este nevoie sa ti se spuna, dar betonul este un material compozit, format majoritar din apa, agregat si ciment. Proprietatile sale depind de componentele folosite si de mai multi factori tehnici.

Atractivitatea sa ca material decurge din posibilitatea de a fi modelat in aproape orice forma si din faptul ca are efect anticoroziv asupra otelului armat. Desigur si betonul se poate confrunta cu coroziunea fizica.

Cauzata de influenta distructiva a substantelor chimice lichide si gazoase, care il descompun si ii deterioreaza componentele. Tocmai de aceea trebuie sa ai grija ca impermeabilizarea betonului sa fie cat mai eficienta.

De exemplu, dioxidul de carbon (CO2) din aer, sub efectul umezelii, conduce la carbonatarea betonului. In primul rand, carbonatul de calciu se formeaza din CO2 prin reactii chimice, etanseaza structura de beton, ii creste rezistenta la scurgere si puterea de compresie. In al doilea rand, conduce la neutralizarea betonului, reducandu-i astfel alcalinitatea.

Ca rezultat, betonul isi pierde proprietatile protectoare si anticorozive pentru otelul armat. Mai mult, ploaia (cu o concentratie scazuta de minerale) spala compusii de carbon usor solubili, proces care devine vizibil prin decolorare, reducandu-i rezistenta la tractiune si porozitatea.

Si pentru ca tot vorbim despre diverse lucruri care pot afecta materialele de constructie, nu uita ca si curatarea ruginei face parte din...datoria ta cu privirea la produsele care se afla in curtea ta de fapt.

Daca tot te-ai decis sa te ocupi de domeniul constructiilor, axandu-te pe achizitionarea betonului si pe eficientizarea altor produse adiacente, nu uita nicio clipa de „dusmanii clasici”. Acei dusmani se pot afla chiar in curtea ta – cum ar fi rugina (tocmai de aceea procesul de curatare a ruginii nu reprezinta un moft) sau pot fi pur si simplu intemperii ale vremii. Oricum ar fi, trebuie sa iei masuri.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x