A început un nou an universitar, iar oraşele sunt „invadate” de studenţi aflaţi în căutarea unei locuinţe cu chirie. Dacă vrei să-ţi pui casa la „bătaie”, ar trebui să te grăbeşti, pentru că te afli deja pe ultima sută de metri. Iată ce trebuie să ştii atunci când îţi pregăteşti locuința:
Atenţie la cum mobilezi apartamentul - Studenţii caută o chirie pentru o perioadă determinată de timp. După ce termină facultatea, vor pleca. Însă, pot pleca şi după două, trei luni. Este important să avem o locuinţă mobilată într-un stil tineresc şi modern dar fără a cheltui o avere.
Se caută strictul necesar: o canapea, o măsuţă şi un televizor în sufragerie un pat şi un dulap în dormitor, o bucătărie utilată cu aragaz, cuptor, frigider, masă, scaune şi dulapuri, eventual un cuptor cu microunde, o baie în care să ai o maşină de spălat rufe. Să nu uităm că timpurile s-au schimbat, iar vitrina bunicii s-ar putea să nu mai fie pe gustul tinerilor.
Intră pe HomeZZ.ro și vezi cele mai noi oferte cu apartamente de închiriat din România, la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.
Casa trebuie să fie curată-lună - Foarte mulţi proprietari fac greşeala de a scoate la închiriere locuinţe care nu sunt suficient de curate, iar acest aspect este extrem de important. Trebuie făcute din timp toate reparaţiile, dacă este cazul. Mare atenţie la ţevile care curg, la instalaţia electrică, la obiectele sanitare defecte sau parţial defecte. Totul trebuie să fie funcţional în locuinţa ta atunci când primeşti clienţi la vizionare.
Sunt importante sunt dotările apartamentului: dacă e izolat termic, dacă are balcon, etajul este iarăşi de luat în calcul. Apoi, trebuie să ţii cont de sumele pe care le plăteşti lunar la întreţinere. Dacă iarna ai o întreţinere mare, atunci preţul chiriei ar trebui să fie mai mic. În schimb, dacă întreţinerea este mică, chiria poate fi mai mare. Pentru a stabili o sumă corectă, va trebui să te interesezi care este preţul zonei. Asta ca să nu ceri prea mult sau prea puţin. Evident, contează numărul de camere şi cât de vechi sau nou este imobilul în care se află apartamentul.
Unde cauţi chiriaşi – Specialiştii ne sfătuiesc să căutăm chiriaşi în rândul rudelor, cunoştinţelor, prietenilor şi colegilor de la serviciu. Este mai sigur aşa pentru că o recomandare venită din partea unei persoane pe care o cunoaştem este mai mult decât binevenită. Apoi, putem apela cu încredere la o agenţie imobiliară.
Dacă vrei să vinzi sau să închiriezi o proprietate imobiliară, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România.
Mituri legate de primii pași ai micuțului tău... Uite la ce trebuie să fii atent când ești TU chiriaș!...