Antena Căutare

Cele mai bune restaurante din Mallorca

Descopera una dintre cele mai apetisante destinatii ale lumii, dincolo de celebrii nachos, paella si halbele de sangria dulce. Bucataria mallorcana are accente noi, dar fara a-si uita traditiile. Mancarea usoara si ecologica, care combina pestele si crustaceele, fructele si legumele, nucile, uleiurile si vinurile, se regaseste in meniul celor mai bune restaurante din Mallorca.

Nu cu mult timp in urma, micul oras Deia era un loc retras si boem. Acum este un loc exclusivist si un paradis mediteranean unde te poti intalni cu Bono de la U2 , cu actori si compozitori. Aici vei descoperi Residencia - primul hotel de lux si, probabil cel mai bun de pe insula, alaturi de fermecatorul restaurant El Olivo, amplasat intr-o moara veche de masline, cu atmosfera romantica si servicii politicoase. Spre deosebire de majoritatea chef-ilor din Mallorca, care au locuit in Germania, Marea Britanie sau Spania continentala, maestrul bucatar de la El Olivo este din Sóller, chiar langa Deia. Loialitatea sa fata de produsele locale este minunata: foloseste creveti din Soller, smochine Porreres, migdale, carne din Mallorca si ulei de masline obtinut din fructele maslinilor batrani. Printre bunatati se numara friptura de biban cu iarba de lamaie si orez; ton marinat cu gazpacho si friptura de miel cu o crusta delicioasa de masline. Toate merg de minune cu vinurile premiate ani la randul in Spania si cu sortimentele mallorcane.

Citeste despre specialitatile culinare din Mallorca pe TV Travel!

Restaurantul Misa din orasul vechi Palma ofera oaspetilor senzatia ca sunt in Londra sau intr-o atmosfera de epoca, cu mobilier vechi, dar rafinat si rafturi pline de borcane cu bunatati. Celebrul bucatar englez, Marc Fosh, este recunoscut pentru combinatiile indraznete care aduc aminte de Spania, Franta si Extremul Orient. Foloseste cu moderatie sosul genovez pesto si sosul chili, dar pregateste cea mai buna escalivada - legume la gratar (o delicatesa tipic catalana). Orezul cultivat in insula este combinat cu diferite specii de peste, iar bibanul este imbibat cu ulei de argan, suc de lamaie si presarat cu sofran. Delicioase sunt si rondelele din carne de rata cu fistic, sosul de telina pe feliile de paine cu masline si friptura de pui cu ierburi locale. Cea mai buna ramane, insa, tarta de zmeura cu lamaie si Marchiza de ciocolata densa si delicioasa , realizata dupa o reteta frantuzeasca.

Afla care sunt urmatoarele Cele mai bune restaurante din Mallorca pe TV Travel!

De Steluţa Năstase

Cinci waterparkuri unde sa te racoresti in Bulgaria... Italienii incearca sa linisteasca apele. Colosseumul s-a inclinat, dar nu este in pericol de prabusire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x