Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Cele mai periculoase lacuri din lume

Exista un top al celor mai periculoase asezari, exista un top al celor mai riscante locuri de pe planeta ca vaile cu vulcani in eruptie, zone cu temperaturi de gheata sau lacuri care pot deveni la un moment dat adevarate bombe. Iata care sunt cele mai periculoase lacuri din lume si de ce...

Lacul Karachay din vestul Rusiei
Acest lac a devenit unul dintre cele mai radioactive dupa ce a fost folosit ca sit de deversare a reziduurilor radioactive timp de zeci de ani. Pentru cine nu stie, sunt necesare doar 5 minute petrecute in preajma acestui lac pentru a primi o doza mortala de radiatii. Cine sta mai mult de o ora aici, va muri peste numai cinci sau sase ore. Cam riscant, nu? Ce s-a intamplat in timp cu acest lac? In anul 1968, din cauza unor conditii meteo nefavorabile, vantul a carat praf radioactiv, radiint 5.000.000 de oameni. Nivelul radiatiei a lacului Karachay a fost comparat cu efectul bombei Hiroshima.

Lacul Rakshastal din Tibet
Rakshasal este un lac sarat din Tibet, localizat la vest de Lacul Manasarovar. Se mai numeste “lacul demonului” si nu este o apa unde sa isi duca traiul pestii sau alte organisme.

Lacul care fierbe din Republica Dominicana
Acest lac este situat deasupra unui punct in care gazele produse de lava topita ies la suprafaţa. Astfel, temperatura la marginile lacului este de 82- 91,5°C. Niciun cercetator nu a reuşit sa masoare temperatura in mijlocul lacului, insa acolo apa este in continua fierbere.

Lacul Kivu din Rwanda
Acest lac este situat la graniţa dintre Rwanda cu Republica Democrata Congo. Este considerat mortal deoarece sunt cantitaţi enorme de gaze dizolvate in straturile lui şi anume dioxid de carbon, metan, toate produse de microorganismele ce exista pe fundul lacului. Este granita intre Congo şi Rwanda si are o suprafata de aproximativ 7.000 kilometri patrati. Acesta este unul dintre cele trei lacuri africane comparabile cu bombele cu ceas. in adancurile lacului Kivu sunt sub presiune circa 250 milioane de metri cubi de dioxid de carbon, dar si circa 65 milioane de metri cubi de gaz metan. Specialistii in geologie cred azi ca o calamitate provocata de acest lac este inevitabila.

Lacul craterului din Muntele Rainer, Washington, SUA
Este cel mai inalt lac dintr-un crater din America de Nord, aflat sub un strat gros de gheata. Aici si se poate junge printr-o retea de pesteri. Din pacate apa lacului creaza acid sulfuric care este toxic pentru oameni.

Lacul Mono din California, SUA
Este o apa in care nu traiesc pesti ci doar creveti si muste numite alkali. Acest lac contine cantitati impresionante de clorhidre si sulfati, toti foarte daunatori corpului uman.

Lacul Horseshoe din California, SUA
Este lacul care se afla desupra unui vulcan activ. Din pacate, acum mai bine de 20 de ani copacii din jurul acestei ape au inceput sa moara pentru ca aici exista dioxid de carbon in cantitati enorme. In anul 2006 aici au murit trei oameni asfixiati dupa ce au campat langa apa extrem de otravitoare.


Citeste despre cele mai spectaculoase cascade ale Europei pe TV Travel!

De Mădălina Răcorean

Recomandari